Goed debuut Botteghin: ''Spelers stellen zichzelf op''

Goed debuut Botteghin: ''Spelers stellen zichzelf op''

Eljero Elia zou eigenlijk speelminuten maken tegen Vitesse, maar door de blessure van Rick Karsdorp mocht aankoop Eric Botteghin zich laten zien. En na die invalbeurt lijkt de Braziliaan in ieder geval zeker van een basisplaats tegen PSV.

''Zo kan het werken in de voetballerij'', weet Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst in De Telegraaf. ''In het vervolg van de wedstrijd hebben die vier verdedigers (Van Beek, Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Terence Kongolo) weinig tot niets weggegeven. Het is mooi dat we Eric konden brengen en geen kwaliteit inleverden. Spelers stellen zichzelf op.''

Op een mislukte pass na speelde Botteghin een foutloos half uur. ''Het was het debuut van Eric, ook nog in De Kuip in een moeilijke wedstrijd, maar dat was aan niets te merken.'' Karsdorp, die weer inzetbaar is, lijkt daardoor op de bank te moeten plaatsnemen, zodat Botteghin centraal kan staan en Sven van Beek kan doorschuiven nar de rechtsbackpositie.

Lees meer over
Sven van Beek Eric Botteghin Rick Karsdorp
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties