Cocu: ''Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen''

Cocu: ''Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen''

Het is voor PSV al vroeg in het seizoen do or die. De regerend kampioen haalde slechts vijf punten uit de eerste drie duels en treedt zondagmiddag aan tegen het nog foutloze Feyenoord. Bij een nederlaag loopt de achterstand op de titelconcurrent op tot zeven punten. Phillip Cocu aanvaart dan ook geen excuses: "We moeten de wil tonen om tot het gaatje te gaan", zei hij vrijdag.

De coach van de Eindhovenaren denkt een beter Feyenoord te treffen dan een jaar geleden, toen de sensationele ontmoeting eindigde in een 4-3 overwinning voor PSV. Volgens hem heeft het elftal van Giovanni van Bronckhorst progressie geboekt. "Ze hebben goed ingekocht en zijn rijper dan vorig seizoen. Het zal lastig worden", beseft hij.

"Maar de competitie wordt zondag nog niet beslist." Groot manco van PSV tot nog toe blijkt het gebrek aan scorend vermogen. Met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum leverden de Brabanders veel doelpunten in. Cocu heeft wel een idee hoe dat moet worden opgevangen. "Iedereen heeft kunnen zien dat we in staat zijn kansen te creëren, we zijn alleen nog niet altijd effectief geweest. Het hele team moet ervoor zorgen dat dat verbeterd wordt. Ook de achterhoede."

Cocu moet het zondag doen zonder Jetro Willems en Florian Jozefzoon. Daar staat tegenover dat Héctor Moreno wél inzetbaar is. De nieuwkomer trainde deze week mee en is inmiddels bekend met de manier van spelen. "Hij is inzetbaar. Of hij wel of niet speelt, zien we zondag", hield de oefenmeester nog een slag om de arm.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties