FSV blij met plannen: ''Je moet supporters een kans geven''

FSV blij met plannen: ''Je moet supporters een kans geven''

De supportersvereniging van Feyenoord ziet wel iets in de plannen van minister Van der Steur om gewone voetbalsupporters minder te laten lijden onder de maatregelen die tegen hooligans worden genomen. "Wij zijn daar een groot voorstander van", zegt voorzitter Ron Smit tegenover de NOS. "Je moet supporters de kans geven te laten zien dat ze doodnormale mensen zijn die zich keurig kunnen gedragen."

Smit wil vooral de combiregeling zien verdwijnen. "Het is te gek voor woorden dat een Groningse Feyenoord-supporter voor een wedstrijd tegen Groningen eerst naar Rotterdam moet rijden. Daarna rijdt hij zijn huis voorbij op weg naar het Groningen-stadion en na de wedstrijd moet hij weer terug naar Rotterdam. Je kunt uitrekenen hoeveel tijd je kwijt bent voor één wedstrijd."

Smit denkt niet dat een versoepeling leidt tot meer ongeregeldheden. "Ik wil niet zeggen dat wij ons altijd keurig netjes gedragen, maar ik ga er altijd van uit dat de Feyenoord-supporter weet hoe hij zich moet gedragen. Er zal heus een keer een incident zijn, maar we zullen onze ogen niet sluiten. Dat moet je dan goed aanpakken en op een gegeven moment zal duidelijk zijn dat dit niet getolereerd wordt. Dan zal men het uit zijn hoofd laten."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties