Minister wil gastvrij voetbal, combi-regeling op de schop

Minister wil gastvrij voetbal, combi-regeling op de schop

Voetbal moet binnenkort weer een feest worden voor vredelievende sportfanaten. Dat is de boodschap van Ard van der Steur, minister van Veiligheid en Justitie. Voetballiefhebbers worden nu nog te veel lastig gevallen door veiligheidsmaatregelen tegen hooligans.

Daardoor lijden de goeden te veel onder de slechten. Van der Steur heeft met de KNVB, de politie en het OM dan ook afspraken gemaakt zodat het bezoek van een wedstrijd weer een feest kan worden, zo meldt De Telegraaf vandaag. Volgend jaar starten daarom minstens zes proefprojecten bij clubs.

Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken of fans eens een kaartje kunnen kopen zonder clubkaartverplichting. Voor clubs is het een doorn in het oog dat er zoveel hindernissen zijn voordat iemand een toegangsbewijs kan kopen. Ook de combiregeling moet op de schop. De ambitie van de voetbalbond en justitie is ''dat in 2020 in Nederland sprake is van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal'', schrijft de minister aan de Kamer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties