''Feyenoord had Vermeer nooit moeten halen''

''Feyenoord had Vermeer nooit moeten halen''

Kenneth Vermeer begon indrukwekkend aan zijn periode bij Feyenoord toen hij vorige zomer de veelbesproken overstap maakte van aartsrivaal Ajax. Langzaam sluipen de foutjes er echter ook in bij de eerste doelman en dus staan ook zijn prestaties intern ter discussie. Moet de technische staf nú al ingrijpen en Warner Hahn een kans geven?

Voetbal International legde die vraag voor aan diverse oud-keepers. Ed de Goeij kiest op basis van ervaring voorlopig nog voor Vermeer. ''Maar dat is dan ook echt de enige reden. Kwalitatief ontlopen hij en Hahn elkaar niets in mijn ogen. Hahn heeft het, gezien zijn leeftijd, zeker in zich om hem voorbij te streven. Of dat dit seizoen is of pas volgend jaar, valt nu moeilijk te voorspellen. Voor mij staat in elk geval vast dat Hahn op termijn eerste keeper kan worden van Feyenoord.''

Joop Hiele kiest ook voor Vermeer. ''Als Vermeer een fout maakt, roepen mensen dus: Wisselen die vent! Komt door zijn verleden bij Ajax, denk ik. Dat blijft hem maar achtervolgen. Onterecht! Met dat soort uitlatingen doe je Vermeer gewoon tekort. Op dit moment is hij nog verder dan Hahn, zo simpel is het. En dan doel ik op ervaring, leiderschap; op alles eigenlijk'', stelt de Rotterdammer, die graag ziet dat Hahn opnieuw verhuurd wordt.

Ronald Waterreus kan geen keuze maken tussen de keepers. ''In mijn ogen is het namelijk lood om oud ijzer. Hahn is geen keeper die Feyenoord kampioen maakt, maar Vermeer evenmin. Feyenoord had Vermeer nooit moeten halen. Ik zag de beperkingen van Erwin Mulder ook wel. Alleen: hij is niet significant minder dan Vermeer. En in elk geval constanter. Mijn tip aan Feyenoord: haal een écht goede keeper'', aldus Waterreus, die dus niet onder de indruk is van Hahn: ''Prima jongen voor de subtop, maar geen extreem talent.''
[poll=248]

Lees meer over
Kenneth Vermeer Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties