Elia en trefzekere Kramer winnen met de beloften

Eljero Elia heeft dinsdagavond zijn eerste minuten gemaakt in het Feyenoord-shirt. De aanvaller kwam op Varkenoord een uur in actie in de thuiswedstrijd van Jong Feyenoord tegen Jong VVV/Helmond Sport, die met 4-1 werd gewonnen. Michiel Kramer, die voor het eerst sinds zijn komst naar Feyenoord negentig minuten speelde, maakte twee doelpunten. Ook Tonny Vilhena en Calvin Verdonk waren trefzeker.

Eenrichtingsverkeer. Dat zag de volledig gevulde hoofdtribune op Varkenoord tijdens de eerste thuiswedstrijd van Jong Feyenoord van dit seizoen. De ploeg van coach Patrick Lodewijks was niet alleen op papier veel sterker dan de bezoekers, maar ook in de praktijk.

Het krachtsverschil resulteerde in een stuk of tien grote kansen voor Jong Feyenoord in de eerste helft, waarvan de ploeg er desondanks maar één wist te verzilveren. Dat gebeurde na een kwartier spelen, toen Vilhena een fraaie dribbel door het centrum bekroonde met een schuiver in de verre hoek.

Hoewel los daarvan verschillende uitstekende aanvallen te zien waren, waarin meer dan eens een belangrijke rol als aangever was weggelegd voor Simon Gustafson, was de afwerking nog niet op orde. Veel schoten eindigden over of naast het doel van keeper Delano van Crooij, terwijl de ploeg er nauwelijks in slaagde om spits Michiel Kramer te bereiken.

Op het moment dat Vilhena daar kort na rust verandering in bracht, was het ook direct raak. De hard werkende middenvelder bood Kramer een niet te missen kans, waarmee ook in zijn derde wedstrijd in Feyenoord-shirt een doelpunt achter zijn naam mocht schrijven.

Met die goal was bovendien de ban definitief gebroken op Varkenoord, want in het laatste half uur van de wedstrijd wist Jong Feyenoord uit te lopen naar een score die recht deed aan de krachtsverhoudingen. Zo was Kramer het eindstation van een goede combinatie tussen Simon Gustafson en Anass Achahbar, kort nadat Calvin Verdonk van grote afstand raak had geschoten.

Bekijk ook: Fotoverslag Jong Feyenoord - Jong VVV/Helmond Sport

Het enige smetje op de avond was dat Jong Feyenoord er niet in slaagde om achterin de nul te houden. Dat was deels te wijten aan de scheidsrechter, die verzuimde om te fluiten voor een overtreding op Anass Achahbar. Spits Thomas Schilders kreeg daardoor een vrije doorgang richting het doel van Warner Hahn en schoot de bal lang de uitkomende doelman binnen.

Jong Feyenoord – Jong VVV/Helmond Sport 4-1
14’ 1-0 Vilhena
50’ 2-0 Kramer
57’ 3-0 Verdonk
61’ 4-0 Kramer
72’ 4-1 Schilders

Scheidsrechter: Karremans