''Van Feyenoord ben ik een beetje geschrokken''

''Van Feyenoord ben ik een beetje geschrokken''

Youri Mulder verwacht dit seizoen niet veel van Feyenoord. De assistent-trainer van FC Twente, analist van de NOS en tafelgast van Studio Voetbal denkt dat de Rotterdammers buiten de top drie gaan eindigen. Mulder denkt dat de kampioensschaal naar de hoofdstad gaat en dat PSV en Vitesse het 'podium' complementeren.

"Het blijft nattevingerwerk en als analisten worden we hier aan het eind van het seizoen op afgerekend. Maar Ajax beviel me wel. Van Feyenoord ben ik een beetje geschrokken, de verwachtingen zijn daar te hoog. De titel begint daar een obsessie te worden. Vitesse heeft dan weer veel leuke voetballertjes, daar verwacht ik veel van'', zegt hij tegenover Soccernews.nl.

Van alle Eredivisionisten denkt hij dat ze in De Kuip het meest gaan teleurstellen. "Misschien moet ik hier Feyenoord noemen. Ook PSV kan weleens gaan teleurstellen, al heb ik ze eerder bij een ander medium als kampioen genoemd. Ze zijn Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Karim Rekik kwijt en krijgen met de Champions League erbij een drukker programma. Maar ik denk wel dat ze in de top drie eindigen."

Mulder hoopt wel dat Dirk Kuyt een revelatie gaat worden. "Ik hoop zo op Kuyt. Wat hij nu heeft gedaan, met zijn terugkeer, dat vind ik echt te prijzen. Hij had ook een jaartje in de woestijn kunnen gaan voetballen en nog een paar miljoen euro kunnen vangen. Zijn terugkeer bewijst echt zijn liefde voor die club. Hij neemt wel een risico, want zijn status kan ook afbrokkelen. Er wordt verwacht dat hij een hele club op sleeptouw neemt. Dat wordt heel lastig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties