Kazim: ''Kuyt en ik voelen elkaar direct goed aan''

Kazim: ''Kuyt en ik voelen elkaar direct goed aan''

Colin Kazim-Richards is niet van plan om Feyenoord te verlaten. Sterker nog, de aanvaller van de Rotterdammers gaat binnenkort op Nederlandse les. De voetbalwoorden kent hij inmiddels wel, maar hij wil de taal beter gaan beheersen. ''Ik wil de taal graag onder de knie krijgen, want ik houd van Holland.''

Coach Giovanni van Bronckhorst gebruikte Kazim tegen Southampton als vleugelspeler, de positie waar de Turk het meest heeft gespeeld in zijn loopbaan. ''Links of rechts; het maakt mij niet uit'', zegt hij tegenover Metro. Kazim moet nu dus de voorzetten gaan geven in plaats van binnenkoppen, want Dirk Kuyt lijkt de spits te gaan worden.

Al zal het duo veel van positie wisselen. ''Dat doen we automatisch, want we voelen elkaar al goed aan. Dirk speelt als centrumspits hetzelfde spel als ik altijd speel. Ik weet dus precies wat hij van een linksbuiten verwacht en dat doe ik dan ook. Als ik bij een voorzet vanaf rechts naar de eerste paal kruip, duikt Dirk aan de linkerkant op. Op die manier zorgden we tegen Southampton voor een paar gevaarlijke momenten."

Kazim voelt sowieso een klik met publiekslieveling Kuyt. ''Ik heb al met heel veel grote spelers gespeeld. Dan probeer ik altijd een spons te zijn en zoveel mogelijk dingen in me op te nemen. Dat doe ik nu ook bij Dirk, ook al ben ik al 28 jaar. Het zou dom van me zijn als ik niet van hem probeer te leren. Dat bevalt me zo aan hem; hij komt niet binnen alsof hij de grote ster is. Nee, hij probeert gelijk iedereen te helpen zijn spel te verbeteren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties