Kazim waarschuwt: ''Deze aanval zeker gevaarlijk''

Kazim waarschuwt: ''Deze aanval zeker gevaarlijk''

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt nog druk zoekende. En niet alleen naar verdedigers, maar ook naar de juiste afstemming van zijn voorhoede. Hoofdrolspelers zijn Dirk Kuyt en Colin Kazim-Richards.

Tegen Southampton (0-3 nederlaag) speelde Kuyt in de eerste helft in de punt en Kazim vanaf links. Dit kan zomaar veranderen. Gio kan de voorhoede door elkaar husselen, Kuyt op rechts zetten, Kazim in de punt en Bilal Basacikoglu op links. In de tweede helft tegen The Saints stond Kazim op rechts en Basacikoglu op links. Het Algemeen Dagblad wilde graag van één van de hoofdpersonen horen wat hij denkt over de huidige opzet.

"Logisch dat Gio nu het een en ander probeert. Daar zijn dit soort wedstrijden in de voorbereiding ook voor", reageert Kazim op de wisselingen. "In Turkije heb ik vooral als buitenspeler gespeeld, zowel vanaf links als rechts. Ik speel dan in dienst van de spits, zoals ik het zelf graag zou hebben als ik in de punt van de aanval sta. Dus veel naar binnen trekken en kaatsen."

Een combinatie met Kuyt ziet Kazim wel zitten. "Zoals we tegen Southampton speelden kan zeker gevaarlijk zijn, omdat Dirk en ik vrijwel automatisch steeds van positie wisselen. Dat is niet alleen goed voor ons, maar voor heel het team. Onze samenwerking moet duidelijk nog beter, maar we hebben de tijd", besluit de aanvaller van Feyenoord.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties