Van Geel pareert: ''Daarin krijgen zij voldoende weerstand''

Van Geel pareert: ''Daarin krijgen zij voldoende weerstand''

Aron Winter, bondscoach van Oranje onder 19, kan volgende week op het EK in Griekenland niet beschikken over jongens als Calvin Verdonk, Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop. Feyenoord houdt de drie talenten liever bij de club in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het zorgt voor irritatie bij de KNVB en bij Winter, die zes maanden geleden nog lovend was toen de voetbalclubs hun grootste talenten meenamen op hun winterse trainingskamp. Winter begrijpt dat eerste elftal-spelers thuisblijven. ''Maar voor jongens die niet vast in het eerste staan, is zo'n EK juist heel goed om mee te maken'''', stelt hij in het Algemeen Dagblad.

De KNVB is verontwaardigd en wijst op één van de speerpunten op het KNVB-congres: meer weerstand voor de jeugd. ''En waar kan dat beter op een EK?'' Feyenoord-directeur Martin van Geel is het daar niet mee eens. ''Zij trainen mee met de A-selectie, maken minuten in oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders. Daarin krijgen zij voldoende weerstand.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties