Schaken krijgt al maanden niet betaald bij Inter Baku

Schaken krijgt al maanden niet betaald bij Inter Baku

Ruben Schaken wil na een half jaar Azerbeidzjan al weer terugkeren naar de Eredivisie. Aan die beslissing lijken echter niet per se sportieve redenen ten grondslag te liggen, maar vooral financiële. De aanvaller zou namelijk al maanden niet betaald krijgen.

Juist met een overstap naar Inter Baku leek Schaken nog te kunnen cashen in deze fase van zijn carrière, maar geld ziet de oud-Feyenoorder zeker niet. Dat bevestigt Roland Vroomans, voormalig technisch manager van de topclub, in De Gelderlander.

Ook Vroomans krijgt nog veel geld en is inmiddels naar de FIFA gestapt. ''Ruben is ook naar de FIFA gestapt'', aldus Vroomans. ''Als een speler een aantal maanden geen salaris heeft ontvangen, wordt zijn contract ontbonden en is hij transfervrij. Dat zal voor meer goede spelers bij Inter Baku gelden.''

De oorzaak ligt in de organisatiestructuur. ''Onze eigenaar Elchin Isayev was ook directeur van de bank van Azerbeidzjan. De bank kwam door de crisis in financiële problemen en mede daarom heeft de bank, die ook onze sponsor was, hem uit zijn functie ontheven. Gevolg daarvan is dat ik al drie maanden geen salaris meer heb ontvangen. De spelers ook niet.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties