Elvis Manu dient officieel verzoek in bij de FIFA

Elvis Manu dient officieel verzoek in bij de FIFA

Elvis Manu heeft definitief besloten om voor een interlandcarrière bij het Ghanese voetbalelftal te gaan. De linkerspits van Feyenoord bracht onlangs een tiendaags bezoek aan het vaderland van zijn ouders en heeft nu zelf een officieel verzoek bij de FIFA ingediend.

Dat meldt Ghanasoccernet vandaag. In Accra ontmoette Manu kort geleden bondscoach Avram Grant en FA President Kwesi Nyantakyi. Het was het tweede bezoek van de aanvaller, die voor diverse Nederlandse jeugdelftallen is uitgekomen, aan Ghana in de afgelopen zes maanden.

UPDATE 11:28 "Bij dat land heeft hij de meeste kans om te spelen"
"We denken dat dit het beste voor hem is", vertelt Carlos Tavares de Barros tegenover ELF Voetbal. John Veldman en Sigi Lens zijn de officiële zaakwaarnemers van Manu, terwijl Tavares adviseert en helpt met de financiële belangen van de aanvaller. Manu is geboren in Dordrecht, maar zijn ouders uit Ghana. "Bij dat land heeft hij de meeste kans om te spelen. Zo ziet hij dat zelf ook", vervolgt Tavares.

"Elvis heeft ook zijn gevoelens laten spreken. Die heeft hij ook voor Nederland. Hij was ook graag voor Oranje uitgekomen, maar Ghana is op dit moment het beste. Elvis is in Ghana geweest om de aanvraag officieel in te dienen. De nationale voetbalbond steunt die. Gezamenlijk is gekozen voor een versnelde afrondingsprocedure, waardoor hij zo snel mogelijk speelgerechtigd hoopt te zijn."

"We hopen dat de FIFA clementie verleent", vervolgt Tavares. "De laatste jaren zijn er veel voorbeelden van spelers, waarvoor uitzonderingen zijn gemaakt. Daardoor verwachten we geen problemen. Maar het is natuurlijk nu nog niet honderd procent zeker. We hopen dat het redelijk snel wordt afgehandeld. Al duurt het nog even voordat Ghana weer officieel in actie komt. We hebben de tijd." Het WK van 2018 in Rusland zou een mooi podium vormen. "Dat is het doel voor hem."

Over tien dagen meldt Manutelli zich weer op de eerste training van Feyenoord. Zijn laatste vrije dagen brengt hij door op Ibiza.

 

Off to Ibiza wivv maah day1❤️❤️❤️✈️✈️✈️✈️✈️✈️

Een foto die is geplaatst door Ella Manu (@elvismanuofficial) op

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties