Feyenoorder is Nederlands hoop op WK vrouwenvoetbal

Feyenoorder is Nederlands hoop op WK vrouwenvoetbal

Dit seizoen genoot ze vooral van de acties van Arjen Robben bij haar werkgever Bayern München, maar vroeger werd er uitsluitend naar Robin van Persie, Dirk Kuyt, Jon Dahl Tomasson en Thomas Buffel gekeken. De 18-jarige Vivianne Miedema is Nederlands hoop op het WK vrouwenvoetbal.

''Allemaal Feyenoorders ja. Moet je bij hen zijn.'' Miedema knikt naar haar ouders Carolien en René. ''Voor Feyenoord zijn, dat was bij ons in het gezin gewoon zo'', vertelt ze in het Algemeen Dagblad. De spits, 23 interlands en 19 doelpunten, wil een prestatie neerzetten op het allereerste WK voor de Nederlandse vrouwen, al blijft ze ook reeël.

''Het is niet realistisch om te zeggen dat wij wereldkampioen worden. Ons doel is de Olympische Spelen van Rio halen. Bij de beste drie Europese landen horen dus. Maar dit toernooi moeten we ook gebruiken als leermoment op weg naar het EK 2017 in eigen land.'' Het WK vrouwenvoetbal start op 6 juni voor Oranje met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties