Verheijen legt uit: ''Intensiever trainen in dezelfde uren''

Verheijen legt uit: ''Intensiever trainen in dezelfde uren''

Dat Feyenoord het conditioneel zwaar had in de laatste maanden, komt door de trainingsopbouw van Fred Rutten. Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen licht zijn kritiek toe tegenover de NOS en stelt dat de voormalig hoofdtrainer van Feyenoord door lang en vaak te trainen alleen korte termijn-conditie opbouwt. ''Maar een seizoen duurt tien maanden en daar heb je lange termijn-conditie voor nodig''

Verheijen wil benadrukken dat het niet om zijn mening gaat. "Dit is hoe het lichaam werkt. Het is een objectief feit." Verheijen, assistent onder Guus Hiddink bij Zuid-Korea en Rusland, geeft nog een argument waarom lange trainingen weinig zin hebben. "Voetbal is geen duursport. Het is een snelheidsspel, een intensiteitssport." Kortom; lange trainingen hebben geen zin. "Je moet niet langer gaan trainen. Je moet intensiever gaan trainen in dezelfde uren. Daar worden voetballers beter van."

En of Feyenoord volgend seizoen, zonder Fred Rutten, beter presteert? "De nieuwe trainer, Giovanni van Bronckhorst, gaat samenwerken met Jean-Paul van Gastel. Hij is goed geschoold op het gebied van periodisering. Hij snapt het. Ze deden dat al onder Koeman. Ik meen dat de laatste jaren de scores in de laatste tien wedstrijden achtereenvolgens 23, 25 en 26 punten zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties