Feyenoord D1 grijpt naast landstitel

Feyenoord D1 is woensdagavond in de beslissingswedstrijd om de landstitel in eigen huis onderuit gegaan tegen Ajax D1. De ploeg van trainer Gaston Taument kwam vlak voor rust op achterstand en kon dat ondanks verwoede pogingen niet meer rechtzetten: 0-1.

Feyenoord D1 probeerde op Varkenoord vanaf de eerste minuut het spel te maken en zaten de eerste tien minuten iets beter in de wedstrijd dan Ajax D1. Het leverde één kans op uit een vrije trap, maar die werd recht op de doelman geschoten. Na zo'n twintig minuten leek Ajax D1 op voorsprong gekomen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een duw in het strafschopgebied.

'Er werd vooral veel strijd geleverd. Verdedigend stond het bij ons goed en onze keeper hield ons een aantal keer goed op de been. Alleen we kwamen er voetballend niet doorheen en dat kostte veel kracht', sprak Taument, die zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft op achterstand zag komen door een goal van Ajacied Sontje Hansen.

Na de pauze deed Feyenoord D1 er alles aan om de achterstand om te buigen. Zo bracht Taument aanvaller Tiago Cukur in plaats van verdediger Sam Tel en speelde Feyenoord D1 vervolgens met vier aanvallers. De thuisploeg had echter moeite om door de defensie van de Amsterdammers te breken. Het leek twintig minuten voor tijd even te lukken toen Nelson Lopes Oliveira de doelman van de bezoekers omspeelde, maar hij werd te veel naar de zijkant gedreven.

Het lukte Feyenoord D1 niet meer om de 0-1 achterstand recht te zetten, waardoor Ajax D1 zich na de mini-klassieker landskampioen mocht noemen. 'We hoopten de gelijkmaker nog te kunnen maken, maar dat lukte niet. We hebben er alles aan gedaan. Als trainer ben ik tevreden, maar daar hebben de jongens niets aan. Het is vooral vervelend dat we in een week tijd zowel de bekerfinale als de wedstrijd om het landskampioenschap verliezen. Toch ben ik trots op mijn ploeg', besloot Taument.

Feyenoord D1 - Ajax D1 0-1
30' 0-1 Sontje Hansen

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Bogarde, Tel (38' Cukur), Esajas; Valk, Zitman, Omgba; Lopes Oliveira, Naujoks en Deurloo (31' Van der Zeeuw).