Hoofdcoach Gio: ''Benieuwd of ik mijn visie kan vertalen''

Hoofdcoach Gio: ''Benieuwd of ik mijn visie kan vertalen''

''Het is een droom om trainer van Feyenoord één te zijn, maar het instapmoment is niet ideaal'', zo begon kersvers hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst zijn allereerste persconferentie. Toch heeft de voormalig topvoetballer geen moment getwijfeld om de ontslagen Fred Rutten op te volgen.

'''Het was best een verrassing dat ze mij vroegen hoofdtrainer te worden. Maar ik voelde in mijn lichaam dat ik wilde. Ik ga met veel vertrouwen de play-offs in'', vertelde hij verder tegenover RTV Rijnmond. Dat vertrouwen komt in ieder geval niet van de afgelopen weken. ''We speelden na de 1-0 in Zwolle niet meer als team. We hebben vier duels om ons doel te bereiken.''

Gio voerde gisteren nog een gesprek met de ontslagen trainer. ''Ik ben medeverantwoordelijk voor de sportieve terugval in de laatste weken. Gisteren heb ik een goed gesprek met Rutten gevoerd. Ik heb 100 procent vertrouwen in de spelers en heb alle spelers gezegd dat ze er rekening mee moeten houden dat ze spelen in Friesland. We hebben dit seizoen laten zien dat ons vermogen om te voetballen groot is.''

Veranderingen in het elftal van Feyenoord valt dan ook te verwachten. ''Ik ben er nieuwsgierig naar of ik de visie die ik in mijn hoofd heb, kan vertalen. Ik wil spelers helpen zich te ontwikkelen.'' Van Bronckhorst gaf verder aan dat Jean-Paul van Gastel en hij het deze week gaan doen. Er wordt niemand tijdelijk aan de technische staf toegevoegd.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties