'Grens in salarisbudget voor nieuw seizoen al bijna bereikt'

'Grens in salarisbudget voor nieuw seizoen al bijna bereikt'

Algemeen directeur Eric Gudde en technisch manager Martin van Geel moeten de kritiek van Fred Rutten, die een gebrekkig topsportklimaat bij Feyenoord constateerde, serieus nemen, want anders zullen zij de volgenden zijn die sneuvelen. Dat stelt journalist Martijn Krabbendam in weekblad Voetbal International.

Ronald Koeman laakte eerder ook al de professionaliteit in De Kuip. Metaforisch wees hij naar prullenbakjes die niet werden geleegd. Van Geel gaat niet mee in die kritiek: ''Ik ben het totaal niet eens met de kritiek van Rutten en Koeman dat er bij Feyenoord geen topsportklimaat heerst'', zegt hij in het magazine. ''Dat heb ik intern ook met ze besproken. Als die kritiek een prullenbakje is, denk ik: Nou, we zijn juist goed bezig, dan zit het hier wel goed met het professionele klimaat.''

Krabbendam weet ook dat Feyenoord niet veel financiële ruimte heeft. Van Geel verlengde dit jaar de contracten van Elvis Manu en Miquel Nelom, die fors meer zijn gaan verdienen en minder zijn gaan presteren. De nauwelijks scorende spits Colin Kazim-Richards krijgt ook een contract, zodat de grens in het salarisbudget voor komend seizoen al bijna is bereikt en andere spelers zich in de kleedkamer afvragen of er nog wel wat over is. Het wordt deze zomer dus weer verkopen voordat Feyenoord in actie kan komen.

Lees meer over
Elvis Manu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties