AD evalueert clubleiding: Jaar vol onvoldoendes

AD evalueert clubleiding: Jaar vol onvoldoendes

Over twee weken gaat de clubleiding het huidige seizoen evalueren. Het Algemeen Dagblad neemt echter al een voorschot en oordeelt dat dit Feyenoord-jaar gekenmerkt wordt door onvoldoendes.

Spelersbeleid (5-)
Het ontbreken van een scorende spits blijft een groot issue. Miljoenen werden er neergelegd voor Bilal Basacikoglu (2,5) en Jens Toornstra (3,5), maar Feyenoord begon met Mitchell Te Vrede als aanvalsleider. Daarnaast laat de creativiteit van de scouting te wensen over. Vrijwel alle spelers zijn alom bekend uit/van de eredivisie of oude bekenden van de technische staf.

Stadion (4)
Het vijfde stadionplan in tien jaar sneuvelde. Het AD vraagt zich af of Gudde & co, die aansturen op een geheel nieuw stadion, de kar nog wel kunnen trekken om dit (noodzakelijke) project te realiseren.

Topsportklimaat (5,5)
Nog altijd niet top, maar sinds de aanstelling van td Martin van Geel zijn er wel degelijk professionele verbeteringen doorgevoerd: gestructureerd technisch overleg, spelersraportages, trainingskampen en moderne analysesystemen.

Financiën (7,5)
Over het algemeen positief, maar was er afgelopen zomer niet meer uit de transfers van bijvoorbeeld Graziano Pellè (8 miljoen) te halen?

Communicatie (4,5)
Het niet verlengen van Fred Rutten, het 'foutje' met betrekking tot de UEFA-straf en het overwegen van een kort geding tegen de politie waren nu niet echt succesvolle communicatieve acties.

Supportersproblematiek (4)
''Wie is nou eigenlijk de baas bij Feyenoord?'' vroeg de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zich hardop af na afloop van de ongeregeldheden in Rome. Het AD oordeelt dat er nog altijd geen beleid is en dat de directie telkens wijst naar de buitenwacht.

Lees meer over
Jens Toornstra Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties