'Dramatisch seizoen van aanwinst Kenneth Vermeer'

'Dramatisch seizoen van aanwinst Kenneth Vermeer'

Kenneth Vermeer was de opvallendste aankoop van Feyenoord dit seizoen. De doelman werd na een aantal maanden veelal genoemd als misschien wel de beste aanwinst van de Rotterdammers dit seizoen. Volgens statistieken van Voetbal International is daar echter niets (meer) van waar.

Sterker nog, de eerste keeper heeft volgens het weekblad een dramatisch seizoen achter de rug. Slechts twee keepers hadden in de Eredivisie namelijk een lager reddingspercentage dan Vermeer, die op 61,9 procent van de doelpogingen een passend antwoord had. Alleen Gino Coutinho (Excelsior) en Dennis Telgenkamp (Heracles Almelo) deden het met respectievelijk 58,5 en 60,2 procent nog net iets slechter dan hun Feyenoord-collega.

Opvallend is dat de verdediging van Feyenoord juist uitstekende cijfers kan overleggen gezien het aantal doelpogingen dat de ploeg van trainer Fred Rutten - die na de laatste speelronde werd ontslagen - in de Eredivisie moest toestaan. In 34 duels kwamen de tegenstanders van de Rotterdammers in totaal tot slechts 99 inzetten tussen de palen. Schoten en kopballen die naast of over het doel gingen, zijn niet meegeteld, zodat de cijfers enigszins kunnen vertekenen.

Lees meer over
Kenneth Vermeer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties