Beenhakker: ''Misschien doen de spelers een extra stap''

Beenhakker: ''Misschien doen de spelers een extra stap''

"Een heidens karwei." Zo typeert Leo Beenhakker de taak die Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord op zich heeft genomen na het ontslag van trainer Fred Rutten. Opdracht: Europees voetbal halen via de play-offs. Te beginnen donderdag bij sc Heerenveen. "Maandag kan het al voorbij zijn", zegt oud-trainer Rob Jacobs.

Beenhakker heeft ervaring met crisissituaties. "Als trainer heb je twee stukken gereedschap: de training op het veld en praten. Er zal veel gesproken moeten worden. Vooral mentaal wordt dit een zware dobber. De ploeg is aangeslagen", stelt Leo Beenhakker tegenover de NOS.

''Nu is duidelijk dat er geen elftal staat. Er is geen samenhang. Dat wordt dus een moeilijk verhaal. Giovanni stelt zich kwetsbaar op, maar aan de andere kant kan het ook positief uitvallen. Misschien doet de spelersgroep wel een extra stap, omdat Giovanni volgend seizoen de selectie leidt. Het is geen garantie voor succes, maar het kan ook een aansporing zijn voor sommige spelers."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties