Zwaktebod van Rutten: ''Een dure inschattingsfout''

Zwaktebod van Rutten: ''Een dure inschattingsfout''

Sinds het aangekondigde vertrek van Fred Rutten gaat het helemaal mis bij Feyenoord. Het spel is niet om aan te zien en ondanks enkele mooie overwinningen (PSV en AZ, red.) lijkt het vertrouwen in de selectie weg te vallen. Ronald Koeman kon zijn spelers in een identieke situatie in De Kuip eerder wel raken.

"Koeman stond altijd voor de spelers. Met dat laatste heeft Rutten een dure inschattingsfout gemaakt. In zijn kritiek op de toekomstvisie van de club nam hij ook de spelersgroep mee'', schrijft Telegraaf-journalist Jaap de Groot. ''Daarmee werd de chemie tussen coach en voetballers aangetast.''

De Groot vindt de kritiek van Rutten op zijn eigen spelers een gigantisch zwaktebod. "Dan had je er niet aan moeten beginnen. Door dit wel te doen neemt de coach de verantwoordelijkheid voor de spelersgroep. Onttrekt hij zich hieraan, dan neemt hij een groot risico richting zijn selectie, die feilloos aanvoelt welke troef er uit wordt gespeeld. Het is daarom voor Feyenoord te hopen dat de spelers zondag tegen PEC Zwolle niet voor de trainer, maar voor hun club willen gaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties