Sleegers: ''Met veel vertrouwen terug naar Feyenoord''

Sleegers: ''Met veel vertrouwen terug naar Feyenoord''

Joey Sleegers is dinsdag verkozen tot beste talent van de Jupiler League van het seizoen 2014-2015. Hij ontving hiervoor de Gouden Stier, een prijs die op Het Kasteel in Rotterdam werd uitgereikt door bondscoach Guus Hiddink. De twintigjarige Sleegers is dit seizoen door Feyenoord verhuurd aan FC Eindhoven. Met de onderscheiding liet het talent de andere genomineerden Dean Koolhof (De Graafschap), Vincent Janssen (Almere City) en Branco van den Boomen (FC Eindhoven) achter zich.

Sleegers maakt een uitstekend jaar door in Brabant. De aanvallende middenvelder was in competitieverband dertien keer trefzeker, terwijl hij met FC Eindhoven op de tweede plaats eindigde. Daardoor maakt de ploeg deze maand nog kans om via de play-offs promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Als waardering voor zijn persoonlijke prestaties kreeg Sleegers dit seizoen tweemaal een Bronzen Stier, als beste speler van de derde en vierde periode van de Jupiler League. Hij was eveneens genomineerd als beste speler van dit seizoen, maar deze prijs ging uiteindelijk naar Alireza Jahanbakshs van N.E.C.

‘Voor mij is deze prijs een bekroning voor een heel mooi seizoen’, vertelde Sleegers in een eerste reactie. ‘Ik heb me vanaf het eerste moment thuis gevoeld bij Eindhoven en na een goed begin is het eigenlijk alleen maar beter gegaan. Dat was terug te zien in het aantal doelpunten dat ik heb gemaakt, maar nog belangrijker vind ik dat ik constant heb gepresteerd. Deze prijs is daarvoor een mooie waardering.’

Het seizoen is nog niet voorbij voor Sleegers, die met zijn ploeg komende week begint aan de play-offs. ‘Ons doel is natuurlijk om te promoveren naar de Eredivisie, daar gaan we vol voor. Hoe dan ook zit ik lekker in mijn vel en keer ik na de zomer met veel vertrouwen terug bij Feyenoord. Ik ga er alles aan doen om mezelf in De Kuip te laten zien en de trainers te overtuigen.’

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties