Vlaar passeert Janmaat; Martins Indi opnieuw reserve

Vlaar passeert Janmaat; Martins Indi opnieuw reserve

Door de finale van de KNVB Beker tussen PEC Zwolle en FC Groningen, was er dit weekend geen speelronde in de Eredivisie. Verschillende oud-spelers van Feyenoord kwamen dit weekend wél in actie in de verschillende buitenlandse competities.

Daryl Janmaat ging afgelopen zaterdag onderuit tegen Leicester City. De rechtsback van Newcastle United speelde, zoals bijna het gehele seizoen, bijna de hele wedstrijd maar verloor met 0-3. Janmaat ontving in de tweede helft zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Door de verliespartij zakte de club uit Newcastle naar de vijftiende positie in de Engelse Premier League. De nummer achttien, negentien en twintig degraderen naar de Championsship. De voorsprong van Newcastle United op de nummer achttien bedraagt twee punten, maar nummer achttien Sunderland heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Ron Vlaar wist afgelopen zaterdag wel te winnen. De verdediger wist met zijn ploeg, Aston Villa, 3-2 te winnen van Everton. Vlaar speelde negentig minuten en was belangrijk voor zijn club door de assist op de 2-0 van spits Benteke te geven. Door de winstpartij ging Aston Villa in de ranglijst over het Newcastle United van Janmaat heen naar de veertiende plaats, met hetzelfde aantal punten.

In Italie stond Stefan de Vrij dit weekend opnieuw niet op het veld bij Lazio. De verdediger kampt al vier weken met een knieblessure en moest de wedstrijd tegen Atlanta aan zich voorbij laten gaan. Lazio speelde 1-1 tegen Atalanta en zakte naar derde plaats in de Serie A, omdat AS Roma wist te winnen. De derde plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op een plaats in de voorronde van de Champions League.

Waar Bruno Martins Indi in de eerste seizoenshelft bij FC Porto een vaste waarde was, moet hij in de tweede seizoenshelft regelmatig genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Vorige week, in de topper tegen Benfica, nam Martins Indi opnieuw plaats op de reservebank, waar hij afgelopen twee weken helemaal niet tot de wedstrijdselectie behoorde. De wedstrijd werd doelpuntloos gelijkgespeeld en FC Porto blijft tweede op de ranglijst. De achterstand op nummer één Benfica bedraagt zes punten met nog vier wedstrijden op de planning. Vanavond, in de competitiewedstrijd tegen Gil Vincente, neemt Martins Indi opnieuw plaats op de reservebank.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties