Uitspraak UEFA nog geen definitieve sanctie

Uitspraak UEFA nog geen definitieve sanctie

De UEFA blijkt in tegenstelling tot hetgeen maandag (gisteren) naar buiten is gebracht nog geen definitieve sanctie aan Feyenoord te hebben opgelegd.

Nadere bestudering van het lijvige document, dat de club gistermiddag van de Europese voetbalbond kreeg toegezonden, leert dat vooralsnog slechts sprake is van een uitspraak van de speciaal aangestelde UEFA inspecteur die onderzoek doet naar de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa Leaguewedstrijd op 26 februari j.l. Uiteindelijk zal echter de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body nog een eindoordeel moeten vellen.

De inspecteur spreekt zich uit en verzoekt de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body om twee straffen aan Feyenoord op te leggen naar aanleiding van zijn bevindingen.

In verband met racistisch gedrag van haar aanhang wil de inspecteur Feyenoord veroordelen tot het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd in UEFA verband zonder publiek en een geldboete van € 50.000,-. Daarnaast vordert hij een veroordeling van Feyenoord voor het afsteken van vuurwerk en voorwerpen, alsmede het blokkeren van de trappen door haar aanhang. Hiervoor heeft de UEFA inspecteur een geldboete in het hoofd van € 50.000,- en een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd in UEFA verband zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Het is niet duidelijk wanneer de UEFA met de definitieve uitspraak komt en/of er nog meer tussenuitspraken komen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties