''Geen toeval dat prijzenkast nauwelijks wordt aangevuld''

''Geen toeval dat prijzenkast nauwelijks wordt aangevuld''

Feyenoord-trainer Fred Rutten baalde zondag flink van de gang van zaken bij zijn club. "Het lijkt wel alsof ze bij Feyenoord al met volgend seizoen bezig zijn", zei hij vanwege de enorme aandacht voor Dirk Kuyt. Het Algemeen Dagblad laat zien dat die boosheid wel enigszins te begrijpen is.

Het is namelijk niet voor het eerst dat men bij Feyenoord niet bijster verstandig en professioneel handelt. De komst van Kuyt werd vlak voor een wedstrijd naar buiten gebracht en vrijdag werd dat nog eens dunnetjes overgedaan door de aanvaller de voorkant van het Feyenoord Magazine te laten sieren. Ook het feit dat beide partijen liefst twee weken zwegen over het toekomstbesluit van Rutten kwam niet erg sterk over.

Daarnaast krijgt Rutten er bijvoorbeeld bijna tranen in zijn ogen van als de hekken rond het trainingsveld op Varkenoord voor de zoveelste keer dit seizoen zijn omgewaaid. Repareren neemt vervolgens een behoorlijke tijd in beslag. In de ogen van de oefenmeester mag de selectie geen enkel excuus hebben dat er op zondag iets minder wordt gepresteerd. Nu is dat echter wel het geval.

Eerder liep ook Ronald Koeman al tegen dergelijke problemen aan. De vorige hoofdcoach ergerde zich aan het gebrek aan topsportcultuur en professionaliteit. "Bij Feyenoord maak ik nog steeds dingen mee, waarvan ik denk: Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?", zei hij in zijn laatste seizoen. "Dat ze net het gras gaan maaien als wij willen gaan trainen. Dat het kantoor van de trainersstaf één keer in de drie dagen wordt schoongemaakt, in plaats van dat mijn prullenbakje elke dag leeg is."

De conclusie is duidelijk: 'Koeman en Rutten kennen de enorme potentie van de volksclub, maar constateren afzonderlijk van elkaar dus ook dat het geen toeval is dat de club de prijzenkast nauwelijks weet aan te vullen', aldus het AD. Na het dure puntenverlies bij FC Groningen was de timing misschien niet opperbest, maar de boosheid bij Rutten is dus wel enigszins te begrijpen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties