Feyenoord C2 kampioen na zege op FC Twente

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Heerenveen A1 met 4-2 gewonnen. Feyenoord A2 bleef in eigen huis steken op 0-0 tegen Zeeburgia A1. Feyenoord B1 ging hard onderuit bij Vitesse B1: 5-0. Feyenoord B2 speelde een zwakke wedstrijd, maar won wel met 2-0. Feyenoord C1 zette eenvoudig Heerenveen C1 opzij met 4-2. Feyenoord C2 pakte de landstitel door met 2-4 te winnen bij FC Twente C2. Feyenoord D1 won thuis met 3-2 van NEC/FC Oss D1. Een zege woensdag bij NAC en ook de D1 is kampioen.

FEYENOORD A1 ZET ZWAKKE EERSTE HELFT RECHT TEGEN HEERENVEEN A1
Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag een zeer zwakke eerste helft in het laatste half uur rechtgezet. De ploeg van trainer Roy Makaay keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan. In het laatste half uur trokken de Rotterdammers de wedstrijd echter alsnog naar zich toe: 4-2.

Feyenoord A1 kwam in de eerste helft slecht voor de dag. De thuisploeg speelde niet als een team en Heerenveen was op alle fronten feller. Toch waren het de Rotterdammers die op voorsprong kwamen. Buitenspeler Oussama Idrissi maakte een goede actie en gaf voor op Bart Nieuwkoop, die de bal binnentikte (1-0). 'Onze enige geslaagde aanval in de eerste helft', sprak Makaay.

Nog geen tien minuten later lag de gelijkmaker in het net. Door een dekkingsfout in de achterhoede bij Feyenoord kreeg Heerenveen de gelegenheid om de 1-1 te maken. Vlak voor rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong na slap verdedigen van de thuisploeg (1-2).

De tweede helft begon Feyenoord A1 iets beter. Idrissi kreeg meteen een goede kans, maar hij stuitte op de doelman. Vervolgens kopte een speler van Heerenveen op de lat en hadden de Friezen nog een mogelijkheid om te scoren, maar zonder resultaat.

Het laatste half uur was vervolgens volledig voor Feyenoord A1. De Rotterdammers vochten nu wel voor elkaar en kregen kans op kans. Oussama Idrissi, Jari Schuurman en Milton Klooster waren alle drie trefzeker. Zij brachten de eindstand op 4-2. 'Zo'n eerste helft kan gewoon niet. Dat verwacht je ook niet als je een serie van zes wedstrijden achter elkaar heel goed speelt. Het laatste half uur was compleet voor ons en op basis daarvan hebben we toch verdiend gewonnen', aldus Makaay.

Feyenoord A1 - Heerenveen A1 4-2
Scoreverloop:
22' 1-0 Bart Nieuwkoop
30' 1-1
45' 1-2
69' 2-2 Oussama Idrissi
76' 3-2 Jari Schuurman
82' 4-2 Milton Klooster

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld (46' Verdonk), Van der Meer, Van der Pijl, Van Eijk; De Vos (57' Klooster), Nieuwkoop (46' Schuurman), Hamer; Idrissi, Van der Struis (82' Herrmann) en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 SPEELT DOELPUNTLOOS GELIJK TEGEN ZEEBURGIA A1
Feyenoord A2 is in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Zeeburgia A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens had het gros van de wedstrijd het meeste balbezit en creëerde ook een aantal kansen, maar liep zich veelal in de eindfase van een aanval stuk op een hecht verdedigend en goed georganiseerd Zeeburgia. 'Over de hele wedstrijd gezien ben ik tevreden, al vind ik wel dat we minimaal een keer hadden moeten scoren', aldus Gösgens.

Voor rust kon geen van beide ploegen zijn stempel op de wedstrijd drukken. Het was zoeken naar een opening, echt grote mogelijkheden ontstonden er niet. In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer tot leven. Feyenoord drong aan op de helft van Zeeburgia, maar zag bijna elke aanval stranden op de rand van het zestienmetergebied. Zeeburgia werd op zijn beurt een aantal keren gevaarlijk vanuit de omschakeling.

In de 77ste minuut moesten de Rotterdammers met tien man verder na twee gele kaarten binnen een minuut van Omar el Baad, wegens praten tegen de scheidsrechter. In het laatste kwartier hield Feyenoord vervolgens stand, met dank aan keeper Ferry Hagendijk. Die behoedde zijn ploeg vlak voor het laatste fluitsignaal nog voor een nederlaag door goed op te treden bij een één-op-één-situatie.

Het gelijkspel heeft geen gevolgen voor de stand. Feyenoord behoudt, met nog één duel te gaan bij Almere City FC A1, de koppositie in de eerste divisie laag. Gösgens kijkt terug op een mooie tweede seizoenshelft, waarvan de basis volgens hem werd gelegd tijdens een trainingskamp in januari in Indonesië. 'Daar zijn de spelers in twee weken tijd naar elkaar toegegroeid. We moesten ook met een kleinere groep verder waardoor een aantal andere jongens een kans kreeg. Die hebben echt progressie geboekt, mooi om te zien.'

Feyenoord A2 - Zeeburgia A1 0-0

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost, El Baad, Hammouti, Kingsale; Korporaal, El Hankouri, Franse (70' Pisas); Van Haaren, Van der Putten (81' Manusama) en De Jesus (60' Den Hoedt).

FEYENOORD B1 HARD ONDERUIT BIJ BIJ VITESSE
Feyenoord B1 heeft het seizoen afgesloten met een flinke nederlaag. Op bezoek bij hekkensluiter Vitesse B1 werd met liefst 5-0 verloren. 'En eigenlijk mogen we nog blij zijn dat het daarbij bleef', oordeelde trainer Cor Adriaanse. 'We hebben echt een wanprestatie geleverd.'

Feyenoord begon ronduit slordig. De Rotterdammers grossierden in balverlies tegen dezelfde ploeg waarvan begin maart nog met 2-1 was gewonnen. 'We speelden niet vanuit onze taak, het was allemaal heel onsamenhangend', aldus Adriaanse, die Feyenoord in de 35ste minuut op achterstand zag komen. Keeper Ramón ten Hove haalde na een diepe bal een doorgebroken speler neer: penalty. Normaal gesproken een rode kaart, maar de scheidsrechter hield het bij geel. Pal voor rust maakte Vitesse er 2-0 van na opnieuw een diepe bal van Vitesse, waarbij Feyenoord niet goed stond opgesteld.

In de tweede helft werd het er niet beter op bij Feyenoord, met als gevolg nog drie tegentreffers. Adriaanse was na afloop dan ook helder. 'Als je zo speelt, ben je het niet waard om dit mooie Feyenoord-shirt te dragen. Als je als team speelt, kunnen er mooie dingen gebeuren, maar het ego stond in dit duel weer voorop. Iedereen deed maar wat. Veel jongens denken dat ze er al zijn, hebben het gevoel van 'oh, dat doen we wel even'. Maar als je hogerop wilt, ga je het met deze mentaliteit niet redden. Ik hoop dat ze dat beseffen en hier ook iets van leren.'

Vitesse B1 - Feyenoord B1 5-0
35' 1-0
40' 2-0
42' 3-0
64' 4-0
78' 5-0

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Elmensdorp, Hempenius (41' Anez), Sinteur, De Sterke; Bijl, Smulder, Chong; Janga, Robertha en Fagrach (50' Roffelsen).

FEYENOORD B2 OP TITELKOERS NA WINST OP SPARTA
Feyenoord B2 ligt op koers voor het kampioenschap. De ploeg van trainer Marcel Koning won zaterdagmiddag met 2-0 van Sparta B2 en heeft daardoor met één wedstrijd meer gespeeld vier punten voorsprong op concurrent PSV.

De Eindhovenaren gaan voor de inhaalwedstrijd komende dinsdag op bezoek bij FC Utrecht B2. Als PSV dan verliest, zijn de Rotterdammers zonder te spelen kampioen. Anders krijgen ze vrijdagavond in de laatste competitiewedstrijd de kans om tegen FC Twente B2 op eigen kracht de titel te pakken.

Feyenoord B2 speelde tegen Sparta B2 misschien wel een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. 'Ik denk dat er druk op zat, omdat we moesten winnen', sprak Koning. Ondanks dat kwamen de Rotterdammers al na één minuut op voorsprong via een doelpunt van Thijs de Roy van Zuydewijn. In de 17de minuut werd het vervolgens ook 2-0 toen een Spartaan de bal uit een vrije trap in zijn eigen doel werkte.

De 2-0 voorsprong stemde Koning niet tevreden. 'Ik ben in de rust uit mijn dak gegaan. Daar ben ik normaal helemaal niet van, maar een aantal spelers gaf niet thuis. Vooral in de duels lieten ze het afweten. Ballen over tien meter werden uitgeschoten. Het was in balbezit gewoon dramatisch', reageerde Koning.

De tweede helft kwam Feyenoord B2 wat werklust betreft beter voor de dag. Veel kansen om de score verder te vergroten, kreeg de thuisploeg echter niet. In de achterhoede liet de ploeg van Koning geen steekjes vallen, waardoor de zege redelijk eenvoudig werd binnengehaald.

Feyenoord B2 - Sparta B2 2-0
1' 1-0 Thijs de Roy van Zuydewijn
17' 2-0 eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Van den Ende, Blesgraaf, Van der Pluijm (72' Loshi); Van Wetten, Wehrmann, De Roy van Zuydewijn (65' Kubilinskas); Toure, Vente (75' Bibuljica) en Choukoud (58' Van Mullem).

FEYENOORD C1 TE STERK VOOR HEERENVEEN
Feyenoord C1 heeft zaterdag op Varkenoord sc Heerenveen C1 met 4-2 te verslagen. Door de zege verstevigden de Rotterdammers, met nog één duel te gaan, hun vierde plek in de kampioenspoule. 'Daar lijken we nu te gaan eindigen en daar heb ik uiteindelijk vrede mee, maar er had meer ingezeten', zo keek trainer Jeffrey Oost alvast terug op het seizoen.

Feyenoord, dat in een doelpuntrijke eerste helft veruit de bovenliggende partij was, kwam al na tien minuten op voorsprong via een fraai afstandsschot van Achraf el Bouchatoui. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de Rotterdammers. Heerenveen ging achterin in de fout en Lion Kalentjev wist wel raad met dat buitenkansje. Ian Smeulers maakte er in de 27ste minuut 3-0 van, eveneens met een afstandsschot.

En daar bleef het niet bij, qua treffers. Binnen zes minuten vielen er zelfs nog drie goals, waarvan twee voor Heerenveen. 'We speelden uitstekend voor rust, dan is het jammer dat zij de enige twee kansen die ze kregen ook wisten om te zetten in doelpunten', aldus Oost. Na de pauze was het gedaan met de goals. Heerenveen liet zich ver terugzakken waardoor de ruimtes veel kleiner werden.

Feyenoord wacht nu alleen nog een uitwedstrijd bij VVV/Helmond Sport C1. De vierde plaats is een zekerheid, maar de Rotterdammers hadden in deze fase van het seizoen natuurlijk het liefst nog meegestreden om de titel. Oost: 'En dat had gekund, want in veel wedstrijden viel het dubbeltje net de andere kant op.'

Feyenoord C1 - sc Heerenveen C1 4-2
10' 1-0 Achraf el Boucahtoui
21' 2-0 Lion Kalentjev
27' 3-0 Ian Smeulers
27' 3-1
28' 4-1 Simon Loshi
33' 4-2

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Reemst (60' Aslan), De Kubber, Smeulers, Loshi; Huijgen, El Bouchatoui (51' Amadin), Heijberg; Kokcu (35' Van Ewijk), Kalentjev en Reboe.

FEYENOORD C2 KAMPIOEN NA ZEGE BIJ FC TWENTE
Vorige week was Feyenoord C2 er al dichtbij, maar nu is het kampioenschap toch echt een feit. Een punt in de voorlaatste wedstrijd bij FC Twente C2 was voldoende geweest, maar de Rotterdammers pakten de landstitel in stijl door zaterdag met 2-4 te winnen van de Tukkers. Spits Toshio Lake was de grote man met een zuivere hattrick in het eerste halfuur. 'Dit is in één woord super', jubelde coach Edwin de Graaf.

Feyenoord was heer en meester in de eerste helft. De bezoekers zetten Twente vast op hun eigen helft en creëerden kans op kans. Het gevolg: liefst drie treffers van Lake, in de 10de, 20ste en 28ste minuut. Een 0-3 voorsprong bij rust, het duel leek beslist. Maar er werd iets te vroeg gejuicht. Feyenoord kwam toch wat overmoedig uit de kleedkamer en FC Twente profiteerde daar tot tweemaal toe van. Binnen tien minuten stond er plots 2-3 op het scorebord. 'We werden wat slordiger in de passing, gingen de duels niet meer vol aan. Maar na die tweede tegengoal pakten we het wel weer goed op', aldus De Graaf.

In de 58ste minuut volgde de bevrijdende 2-4 van Pepijn Doesburg, waardoor het besef doordrong dat de titel echt binnen was. De Graaf: 'Ik ben supertrots op de jongens, ze hebben het meer dan verdiend. We zijn ongeslagen gebleven na de winterstop, hebben slechts één keer gelijkgespeeld, een heel knappe prestatie.'

FC Twente C2 - Feyenoord C2 2-4
10' 0-1 Toshio Lake
20' 0-2 Toshio Lake
28' 0-3 Toshio Lake
40' 1-3
43' 2-3
58' 2-4 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Hall, Rustveld (57' Van Leeuwen), Hoogenboom, Hartman (45' Den Haan); Gündüz (De Mooij), Dijksteel, Yates (55' Burger); De Summerville (60' El Karbachi), Lake (36' Doesburg) en Azarkan.

FEYENOORD D1 HOUDT FEL NEC VAN ZICH AF
Feyenoord D1 is nog altijd in de race voor de landstitel. De ploeg van trainer Gaston Taument won zaterdag thuis met 3-2 van NEC/FC Oss D1 waardoor het laatste competitieduel, komende woendag uit bij NAC D1 (12.00 uur), van doorslaggevend belang zal zijn. Wint Feyenoord, dan passeert het de al uitgespeelde koploper Willem II op de ranglijst en is het kampioen. Bij alles minder dan een zege eindigen de Rotterdammers als tweede in de kampioenspoule. 'We zullen nog één keer gas moeten geven', aldus Taument.

Dat Feyenoord ergens om speelde, was in de eerste helft overigens niet terug te zien op het veld. 'Ik weet niet of het de spanning was, maar ik had het gevoel dat NEC juist een finale speelde,' oordeelde Taument, die zijn ploeg veel te slap de duels zag aangaan. Feyenoord pakte in de vijfde minuut nog wel de leiding via een benutte penalty van Sem Valk. Tien minuten later stond het echter alweer 1-1 door een persoonlijke fout. 'Een volkomen terechte goal', zo vond Taument. 'NEC was veel feller, maakte voor rust echt de dienst uit.'

De 2-1 van Melayro Bogarde (kopbal) kort voor de pauze was een opsteker, maar het weerhield Taument er niet van zijn ploeg in de kleedkamer verbaal op scherp te zetten en vers bloed te brengen. 'Na rust gaven we gelukkig meer tegengas. Voetballend werd het niet veel beter, maar er was wel meer strijd van onze kant', zo zag Taument. 'En de 3-1 in de 33ste minuut was een fantastisch doelpunt van Aimé Omgba, op aangeven van Twan van der Zeeuw.' NEC maakte een kwartier voor tijd nog de aansluitingstreffer waardoor het spannend bleef, maar een gelijkmaker zat er niet meer in voor de Nijmegenaren.

Feyenoord D1 - NEC/FC Oss D1 3-2
5' 1-0 Sem Valk (strafschop)
16' 1-1
25' 2-1 Melayro Bogarde
33' 3-1 Aimé Omgba
46' 3-2

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Bogarde (46' Kasius), Tel, Esajas (31' Deurloo); Valk, Omgba, Zitman (31' Troost); Lopes Oliveira (46' Kramer), Naujoks en Van der Zeeuw.