Ouders 'Indonesische Messi' willen zoon in jeugdopleiding Feyenoord of Ajax

Ouders 'Indonesische Messi' willen zoon in jeugdopleiding Feyenoord of Ajax

Tristan Alif Naufal is nog maar tien jaar, maar zijn ouders weten nu al dat hun zoon naar de jeugdopleiding van Ajax of Feyenoord moet. Het Indonesische talent was onlangs bij beide ploegen op proef, maar mag vanwege de regelgeving van de FIFA nog niet vastgelegd worden.

Naufal mag alleen de overstap maken als zijn ouders meeverhuizen naar Nederland, maar dat mag dan niet om voetbalgerelateerde zaken gaan. "We proberen zelf een verblijfsvergunning voor Tristan aan te vragen in Nederland, zodat hij naar Ajax of Feyenoord kan", legt de vader uit aan Ajax Showtime. "Dat is tot op heden nog niet gelukt."

"Ook zijn we als ouders op zoek naar een baan in Nederland, maar die hebben we nog niet gevonden. Wel heeft Tristan bij zowel Ajax als Feyenoord proefperiodes gehad, maar meer dan dat kunnen de clubs momenteel niet aanbieden." In zijn vaderland wordt de jongeling omschreven als de 'Indonesische Messi'.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties