Collecte levert recordbedrag op voor Sophia Kinderziekenhuis

Collecte levert recordbedrag op voor Sophia Kinderziekenhuis

Rond de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Go Ahead Eagles is een recordbedrag opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis. De collecte die rond dit duel plaatsvond, opgeteld met een bijdrage van de eerste selectie plus de opbrengst van de verkoop van loten voor een loterij in het Maasgebouw, heeft in totaal een bedrag van 27.475 opgeleverd. Niet eerder werd tijdens de jaarlijkse Sophia dag van Feyenoord zo’n hoog bedrag opgehaald voor het Erasmus MC-Sophia. Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis bedanken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het bijeen brengen van dit bedrag.

De opbrengst is bestemd voor het Kinderthoraxcentrum in het Sophia Kinderziekenhuis. Thorax is het Latijnse woord voor borstkas. In de borstkas zitten het hart, de longen en luchtwegen. In het Sophia Kinderthoraxcentrum worden kinderen met afwijkingen op dit gebied door een team van medisch specialisten behandeld in een unieke setting. Door de combinatie van expertise en het gebruik van de nieuwste technologische middelen kan optimale behandeling en zorg worden gegeven.

De opbrengst van de collecte komt bovenop het bedrag dat werd opgehaald met de actie Stoel voor het goede doel van John Woof. Middels deze actie werd 53.685 euro opgehaald voor het Sophia Kinderziekenhuis. In totaal kan het Kinderthoraxcentrum dus een bedrag van ruim 80.000 euro tegemoet zien.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties