Feyenoord ziet Vitesse naderen na wanprestatie

Feyenoord heeft zondag dure punten laten liggen met het oog op het veiligstellen van de derde plaats. De ploeg van Fred Rutten verslikte zich in De Kuip in degradatiekandidaat Go Ahead Eagles. De bezoekers uit Deventer vertrokken door een doelpunt na rust van Jules Reimerink met de volle buit uit Rotterdam: 0-1.

Grote kansen blijven uit in eerste helft

Jordy Clasie en Karim El Ahmadi kregen halverwege de eerste helft de handen van de supporters op elkaar met een hoogstandje in de middencirkel. De twee middenvelders kaatsten elkaar de bal in hoog tempo toe en speelden zo de organisatie van Go Ahead Eagles volledig uit elkaar. Het ontbrak alleen aan een passend vervolg, waarmee de mooie aanval vroegtijdig ten einde kwam.

Het moment was symbolisch voor het spel van Feyenoord in de eerste helft. De ploeg speelde in een behoorlijk tempo en liet bij vlagen fraaie combinaties zien, maar echt gevaarlijk werd Feyenoord niet. Weliswaar werd het doel van doelman Mickey van der Hart verschillende keren onder vuur genomen, veel aanspraak op een doelpunt maakte Feyenoord niet.

Feyenoord kon het zodoende met name zichzelf aanrekenen dat bij rust nog geen afstand was genomen van Go Ahead Eagles. Zo had Van der Hart tegen het eind van de eerste helft veel moeite met een loeihard schot van Colin Kazim-Richards. De spits mocht het uit de rebound direct nog eens proberen, maar zag de bal over het doel zeilen. Tegen die tijd had Karim El Ahmadi al de paal geraakt met een kopbal, uit een aanval die was ontstaan na een knappe balverovering van Kazim-Richards.

Go Ahead Eagles profiteert van fouten Feyenoord

Hoe langer daarna een grote doelkans uitbleef voor Feyenoord, hoe moeizamer het spel van de ploeg van Rutten werd. De keuzes die in balbezit werden gemaakt, voelden langzaam maar zeker steeds vaker geforceerd aan. Feyenoord speelde daarmee zeker na rust onbedoeld de bezoekers in de kaart.

Twintig minuten voor tijd was het ook een fout van Feyenoord die aan de basis lag van de voorsprong voor Go Ahead Eagles. Clasie verspeelde de bal in de opbouw, waardoor de Deventenaren uiteindelijk invaller Jules Reimerink in stelling konden brengen. Hij passeerde vanaf de rechterkant van het doel Kenneth Vermeer met een schot in de verre hoek.

Daarmee lag Go Ahead Eagles op koers om voor een stunt te zorgen in De Kuip. Feyenoord daarentegen was ook met Mitchell Te Vrede als extra aanvaller in het veld niet bij machte er een slotoffensief uit te persen, waardoor een onverwachte en dure nederlaag moest worden geïncasseerd.

Feyenoord – Go Ahead Eagles 0-1
72’ 0-1 Reimerink