De tegenstander: Go Ahead Eagles gelooft in handhaving

De tegenstander: Go Ahead Eagles gelooft in handhaving

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het seizoen van Go Ahead Eagles erop zit na de laatste speelronde van de competitie op 17 mei. Met de huidige zeventiende plaats en de achterstand van vijf punten op nummer vijftien Heracles Almelo staat de ploeg uit Deventer voor de uiterst lastige taak om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen.

Als Go Ahead Eagles boven de streep wil eindigen, zal het snel een einde moeten maken aan de vrije val van de afgelopen periode. De ploeg verloor haar laatste zeven wedstrijden, terwijl de laatste zestien competitieduels liefst dertien keer een nederlaag opleverden. Hoewel Go Ahead Eagles rechtstreekse handhaving daardoor niet meer in eigen hand heeft, kent de ploeg het voordeel dat het met Heracles nog een directe concurrent treft. Voorafgaand aan het duel in de laatste speelronde in Almelo nemen de Deventenaren het nog op tegen Feyenoord (uit), FC Utrecht en sc Heerenveen (thuis).

De reeks slechte resultaten kostten Foeke Booy eind maart de kop. Hij werd na de thuisnederlaag tegen Vitesse (0-2) ontslagen als hoofdtrainer, nadat hij in een eerder stadium zelf al had aangegeven na dit seizoen te vertrekken uit Deventer. Na het vertrek van Booy werd Dennis Demmers aangesteld als interim-trainer in de Adelaarshorst. Tot een positief effect op de resultaten leidde dit nog niet, aangezien de eerste twee duels (sc Cambuur en FC Twente) onder zijn leiding verloren gingen. Toch blijft Demmers hoopvol: ‘Zolang het doek niet gevallen is, geloven wij in handhaving.’

In de hoop de ommekeer te bewerkstelligen heeft Go Ahead Eagles de hulp ingeroepen van een oude bekende. Voormalig Feyenoord-trainer Bert van Marwijk fungeert samen met René Eijkelkamp tot het einde van dit seizoen als klankbord voor de spelers en technische staf van de club uit Deventer.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties