John Woof op schema voor Sophia in De Kuip

John Woof op schema voor Sophia in De Kuip

John Woof ligt op schema om aanstaande zondag op alle ruim 51.000 stoeltjes in De Kuip gezeten te hebben. De ambassadeur van Stichting Dada is afgelopen dinsdag begonnen aan een recordpoging om in minder dan een week tijd op alle stoelen in het stadion te gaan zitten, ten bate van het Sophia Kinderziekenhuis. Donderdagochtend om 10.00 uur had hij al op bijna de helft van alle stoelen in De Kuip gezeten.

Woof was donderdag aangekomen bij de rode stoelen in de businessvakken in De Kuip. Dat is voor hem het lastigste stuk van zijn recordpoging. ‘Deze stoelen zijn lager dan de blauwe stoelen, dus dit is killing voor je benen’, vertelde hij. Voor Woof waren de afgelopen dagen al zo zwaar, dat hij woensdagavond zijn diner staand nuttigde, omdat hij van de spierpijn niet meer kon zitten.

Wat hielp was dat hij de afgelopen nacht voor het eerst goed sliep. ‘Voor mijn recordpoging zat ik in de Verenigde Staten, waardoor ik de eerste nachten vanwege een jetlag niet goed in slaap kwam. Afgelopen nacht heb ik wel gewoon negen uur kunnen slapen, dus vanochtend ben ik weer fris begonnen.’

Woof zal aanstaande zondag, in de rust van de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles, symbolisch op de allerlaatste stoel zitten, waarmee zijn recordpoging volbracht zal zijn. ‘Natuurlijk kijk ik uit naar dat moment’, zegt hij. ‘Het zal fantastisch zijn om rond te kijken in een vol stadion en te beseffen dat ik op elke stoel gezeten heb. Het belangrijkste is alleen dat we met deze recordpoging een mooi bedrag ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis.’

Je kunt John Woof en daarmee het Sophia Kinderziekenhuis steunen, door een stoel in De Kuip ‘te kopen’ voor € 5,-. Je maakt dan direct kans op mooie prijzen, zoals een VIP-reis naar een Europese uitwedstrijd of trainingskamp van Feyenoord. Kijk voor meer informatie en om direct een stoel te kopen op www.stoelvoorhetgoededoel.nl.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties