'Van Persie mag weg bij United en sluit Eredivisie niet uit'

'Van Persie mag weg bij United en sluit Eredivisie niet uit'

De toekomst van Robin van Persie bij Manchester United is zeer onzeker. De 31-jarige aanvaller komt er dit seizoen niet aan te pas en dat lijkt gevolgen te hebben voor de eerstvolgende transferperiode. Mogelijk heeft de oud-Feyenoorder een opvallende bestemming.

Van Persie staat momenteel buitenspel met verrekte enkelbanden. Juist nu begint het spel van United te lopen. De leiding van The Red Devils is het dan ook eens: Van Persie kan komende zomer verkocht worden. Met een weeksalaris van ongeveer 275.000 euro is United bereid om de aanvoerder van het Nederlands elftal voor een zacht prijsje te laten gaan.

Volgens boulevardkrant The Daily Star kiest United komende zomer de hoogste bieder op Van Persie. Met een vertrek van Van Persie wordt ruimte gemaakt voor Edinson Cavani, die hoog op de verlanglijst van Louis van Gaal staat. De Uruguayaan is niet happy bij Paris Saint-Germain.

Terugkeer Nederland?
Het contract van Van Persie loopt tot medio 2016 door, waardoor United hem deze zomer moet verkopen om nog wat aan hem over te houden. The Daily Star schrijft dat Van Persie een terugkeer naar Nederland niet uitsluit als United een acceptabel bod ontvangt. Turkse media meldden eerder al dat Fenerbahçe een kandidaat is om Van Persie vast te leggen.

De aanvaller kende een sensationeel debuutjaar op Old Trafford. Hij maakte, verspreid over alle competities, dertig doelpunten en had daarmee een enorm aandeel in het kampioenschap. Sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson is de klad er echter ingekomen. Onder David Moyes worstelde Van Persie en dat is dit seizoen niet anders. Hij is, mede door blessures, niet verder gekomen dan tien doelpunten.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties