1-aprilgrap 1932: Stadion met vliegveld voor Feyenoord

1-aprilgrap 1932: Stadion met vliegveld voor Feyenoord

Alle berichten over dat Dirk Kuyt vandaag een handtekening zet onder een contract bij Feyenoord dient u met een flink korreltje zout te nemen, het is immers 1 april. In 1932 kwam het Rotterdamsch Nieuwsblad met een eigen grap. Feyenoord zou een nieuw stadion krijgen voor 100.000 toeschouwers met een eigen vliegveld.

''Zoals bekend heeft het Feijenoord-bestuur aan Burgem. en Weth. een drieledig plan voor een nieuw Stadion voorgelegd met verzoek daaruit een keuze te willen doen. Niettegenstaande den nood der tijden hebben B. en W. als hun meening te kennen gegeven, dat zelfs het grootste plan plan A niet in de behoefte van de toekomst voorziet, weshalve aan het bestuur van Feijenoord een gemeentelijk plan is overhandigd, dat door dit bestuur met vreugde is begroet omdat het de stoutste verwachtingen overtreft.

Het plan omvat een Stadion met monumentalen ingang, tribunes van drie verdiepingen, die totaal 100.000 toeschouwers kunnen herbergen, een parkeerterrein voor 10 auto’s, een eigen radio-zender en … een vliegveld van betrekkelijk kleine afmeting, omdat men voorziet, dat binnen afzienbaren tijd het sportvliegen even populair zal worden als thans het autorijden.

(...)

Reeds morgen - Vrijdagochtend om 10 uur - zal op het uitgekozen terrein dat iets Zuidelijker aan den Dordtschen Straatweg ligt dan het tegenwoordige veld, de eerste paal worden geslagen, waarbij de eere-voorzitter van Feijenoord, de heer J. M. Weber een rede zal uitspreken welke naar schatting om 1 uur wel zal zijn beëindigd.

Moge Feijenoord in dit grootsche bouwwerk menig kampioenschap behalen!''

Van: Sportgeschiedenis.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties