'Feyenoord in Rome: het andere verhaal' woensdag op FOX Sports

'Feyenoord in Rome: het andere verhaal' woensdag op FOX Sports

Dat de uitwedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma in heel Europa de voorpagina’s haalde, had vooral te maken met gebeurtenissen buiten het veld. Die incidenten overschaduwden de trip, die voor het overgrote deel van de bijna 6.000 meegereisde supporters daadwerkelijk het volksfeest werd dat het vooraf beloofde te worden. Daarvan kreeg niemand echter beelden te zien. Tot aanstaande woensdag, want dan zendt FOX Sports om 19.30 uur de documentaire ‘Feyenoord in Rome: het andere verhaal’ uit.

In de 55 minuten durende tv-uitzending wordt – zonder voorbij te gaan aan de ongeregeldheden – een mooi beeld geschetst van de immense volksverhuizing, die in de week van de uitwedstrijd tegen AS Roma op gang kwam. In de documentaire staan drie supporters centraal, die voor hun vertrek naar Rome, tijdens de reis en na afloop zijn gevolgd. Daarnaast komen vele andere aanhangers van de club aan het woord, die allen via verschillende manieren naar Rome reisden en stuk voor stuk hun eigen bijzondere verhaal hebben. Van oudere supporters die er al in 1970 in Milaan bij waren tot jongere fans die voor het eerst met zo’n groot gezelschap een Europese uitwedstrijd bijwoonden.

Daarmee schetst de documentaire een compleet ander beeld van het verblijf van de Feyenoord-supporters in Rome dan het beeld dat in de dagen na de wedstrijd in Nederland ontstond. ‘Feyenoord in Rome: het andere verhaal’ bewijst dat de reis voor het overgrote merendeel van de Feyenoord-fans een prachtige ervaring was. ‘Feyenoord in Rome: het andere verhaal’ is het verhaal van de échte Feyenoorders.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties