Feyenoorders kunnen ruime nederlaag Jong Oranje niet voorkomen

Feyenoorders kunnen ruime nederlaag Jong Oranje niet voorkomen

Jong Oranje is maandagavond in een oefeninterland tegen Jong Frankrijk hard onderuitgegaan. De ploeg van interim-bondscoach Remy Reijnierse verloor in Sedan met 4-1. De royale nederlaag was geenszins geflatteerd te noemen. Jong Oranje maakte in Frankrijk een zwakke en naïeve indruk, vooral in verdedigend opzicht.

De Nederlandse ploeg, met vier Feyenoorders in de achterhoede, gaf onder meer drie strafschoppen weg. Het was bovendien de zesde nederlaag op rij. Voor Reijnierse was het zijn tweede nederlaag met Jong Oranje. Eerder verloor de tijdelijke opvolger van de opgestapte Adrie Koster met 3-1 van Jong Duitsland.

Na een zwakke beginfase ging doelman Maarten de Fockert in de fout. De keeper van sc Heerenveen schoot de bal verkeerd uit waarna de Franse ploeg snel omschakelde. Terence Kongolo liet zich verleiden tot een duel met een sluwe tegenstander, die vlot naar de grond ging. Yassine Benzia benutte de strafschop: 1-0. Jong Oranje kwam daarna iets beter in de wedstrijd. Tonny Vilhena en Joris van Overeem (paal) waren dicht bij de gelijkmaker.

Na de rust greep doelman De Fockert opnieuw slecht in. Hij vloerde daarbij een tegenstander waarna Anthony Martial de tweede strafschop voor Jong Frankrijk verzilverde: 2-0. Na ruim een uur tilde opnieuw Martial de score naar 3-0. Invaller Queensy Menig zorgde met een technisch hoogstandje heel even voor wat hoop bij Jong Oranje (3-1). Een knullige overtreding van aanvoerder Sven van Beek bezorgde Frankrijk echter kort daarna opnieuw een strafschop waaruit Corentin Tolisso raak schoot: 4-1.

Lees meer over
Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties