'Supporters moeten aandelen in Feyenoord kopen'

'Supporters moeten aandelen in Feyenoord kopen'

Een interessant idee op de website van de supportersvereniging van Feyenoord. Econoom aan de Universiteit van Twente Tsjalle van der Burg stelt voor dat Feyenoordsupporters een supporters trust bij Feyenoord oprichten, waarmee aandelen in de club kunnen worden opgekocht en waarmee supporters invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

"Hierdoor zou Feyenoord, zeker in tijden waarbinnen de vercommercialisering van het voetbal een hot-topic is, weer meer van de supporters kunnen worden", staat te lezen. Voor een aandeel in de trust zou een supporter volgens Van der Burg ineens of in delen €500,- moeten betalen. Meerdere aandelen kopen is ook mogelijk, supporters krijgen zelfs een beperkte rente op de aandelen.

Wel hebben supporters, hoeveel aandelen ze ook hebben, allemaal maar één stem in de Algemene Leden Vergadering van de trust. Want, zo staat te in het stuk: "Mensen die moeite hebben met het idee van one man, one vote wordt geadviseerd supporter van Ajax te worden." Met het bijeengebrachte geld moeten vervolgens aandelen in Feyenoord worden gekocht.

Bekijk ook: De bestuursstructuur bij Feyenoord en haar stadion (PDF)

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties