Van Hanegem: ''Belachelijk dat je Clasie op de bank houdt''

Van Hanegem: ''Belachelijk dat je Clasie op de bank houdt''

Willem van Hanegem vindt het belachelijk dat Jordy Clasie zaterdagavond negentig minuten op de bank zat bij het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink koos naar eigen zeggen voor de 'organisator en de routinier' van de twee. ''Clasie is toch geen debutant? Hij heeft net een WK achter de rug. Wees blij dat je jonge jongens hebt die al zo ver zijn'', schrijft De Kromme in zijn column in het Algemeen Dagblad.

''Ik hoorde dat hij op alle trainingen van vorige week in Noordwijk in de A-ploeg stond. En dan speelt toch Nigel de Jong op die positie. Een balafpakker, niet iemand die de bal moet hebben. Tegen sterke ploegen is De Jong heel nuttig. Dat is veel minder als je als elftal zelf het meeste aan de bal bent'', luidt de logische redenering van de Feyenoord-icoon. ''Ik heb weleens gehoord dat Blind niet erg gecharmeerd zou zijn van Clasie'', deelt Van Hanegem nog een sneer uit naar de assistent.

Morgen speelt Oranje nog een oefenduel. ''Clasie zal morgen tegen Spanje ongetwijfeld wel worden opgesteld. Daar heb je dus niets meer aan, het is vriendschappelijk. Weet je wie er tegen Spanje zou moeten spelen? Nigel de Jong! Tegen Spanje sta je in tegenstelling tot Turkije tegenover een heel sterk middenveld en moet je uitkijken dat je niet ondersteboven wordt gespeeld. Daar is dan juist De Jong de geschikte man voor.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties