Feyenoord A2 maakt na rust het verschil tegen koploper VVV

Feyenoord A2 had het zaterdag op Varkenoord een tijdlang moeilijk tegen VVV/Helmond Sport A1, maar won uiteindelijk wel overtuigend van de koploper: 4-0. Invallers Mo el Hankouri (hattrick) en Gilberto da Silva maakten in de tweede helft het verschil voor de Rotterdammers. Feyenoord B1 zegevierde eveneens in eigen huis door FC Volendam B1 opzij te zetten: 3-0. Feyenoord B2 won thuis van FC Utrecht B2 met 4-2 en staat door de zege nu bovenaan. Feyenoord C1 verloor in Amsterdam van een fysiek sterker Ajax C1: 2-1. Feyenoord D1 speelde vrijdag een van zijn beste wedstrijden van het seizoen op bezoek bij Brabant United D1: 1-5.

FEYENOORD A2 ZET NA RUST VVV/HELMOND SPORT OPZIJ
Feyenoord A2 heeft zaterdag in eigen huis een fraaie zege geboekt op koploper VVV/Helmond Sport A1. Op Varkenoord werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Jan Gösgens. Alle vier de doelpunten vielen in de tweede helft. Daarin bleek het inbrengen van Mo el Hankouri (goed voor een hattrick in twintig minuten) en de langdurig geblesseerde Gilberto da Silva van de A1 van doorslaggevend belang. 'Zij maakten het verschil', aldus een opgetogen Gösgens.

Beide ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Zowel Feyenoord als VVV/Helmond Sport werd een paar keer gevaarlijk, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Na rust had de thuisploeg het een tijdlang erg lastig. 'De eerste twintig minuten waren volledig voor VVV, we kwamen niet aan voetballen toe', zo voelde Gösgens de bui al een beetje hangen. 'Maar uit het niets maakte Mo er in de 67ste minuut 1-0 van en door het inbrengen een minuut later van Gilberto veranderde ook het beeld van de wedstrijd. Toen hij in de spits ging spelen, begon het te lopen.'

De beslissing in de wedstrijd viel een kwartier voor tijd. Da Silva rende na een dieptebal alleen op de keeper van VVV/Helmond Sport af. De aanvaller legde onzelfzuchtig af op El Hankouri, die vervolgens onderuit werd gehaald. Rood voor de sluitpost van Volendam, die vanaf de kant moest toezien hoe Danny van Haaren de toegekende penalty verzilverde. El Hankouri tekende in de slotfase nog voor de derde en vierde treffer van Feyenoord, goed voor een zuivere hattrick.

Feyenoord A2 - VVV/Helmond Sport A1 4-0
67' 1-0 Mo el Hankouri
75' 2-0 Danny van Haaren
86' 3-0 Mo el Hankouri
88' 4-0 Mo el Hankouri

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Kingsale (70' Proost), El Baad, Hammouti, Absalem; Korporaal, Hamer (46' El Hankouri), Den Hoedt (74' De Jesus); Van Haaren, Van der Putten (55' Franse) en Pisas (68' Da Silva).

KOELBLOEDIG FEYENOORD B1 REKENT AF MET VOLENDAM B1
Feyenoord B1 heeft zich goed hersteld van de uitschakeling na strafschoppen in de kwartfinale van het bekertoernooi afgelopen dinsdag tegen FC Utrecht. Op een zwaar veld op Varkenoord sprongen de Rotterdammers zaterdagmiddag beter met de kansen om dan FC Volendam B1: 3-0. 'Hoogstaand was het zeker niet, maar over de instelling ben ik tevreden en over de uitslag uiteraard ook', reageerde trainer Cor Adriaanse.

In een gelijkopgaande eerste helft, waarin beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren, bleek de thuisploeg koelbloediger in de afronding. In de twaalfde minuut was het Tahith Chong die Feyenoord op voorsprong zette. De aanvaller aarzelde niet toen de bal bij een scrimmage in het strafschopgebied voor zijn voeten kwam. Terwijl de bezoekers een aantal keren dreigend werden voor de neus van keeper Justin Bijlow, was het tien minuten later opnieuw Chong die het Volendamse doel onder vuur nam. Via Tarik Fagrach, die in de baan van het schot stond en de bal verlengde, stond er ineens 2-0 op het scorebord.

Na rust ging het beter lopen bij Feyenoord. In de 50ste minuut besliste Steven Smulder het duel met een mooi lobje over de doelman van Volendam. 'Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen', zo zag Adriaanse. 'Volendam heeft ook geen kans meer gehad.' Door de zege blijft Feyenoord ook bovenin meedoen. De Rotterdammers, die dinsdag alweer aan de bak moeten bij FC Utrecht, staan weliswaar vijfde (10 punten uit 8 duels), maar de top-5 staat binnen zeven punten van elkaar. Daarnaast is het verschil met koploper Ajax (17 punten uit 9 duels) nog zeker niet ononverbrugbaar. Adriaanse: 'Het blijft inderdaad heel spannend.'

Feyenoord B1 - FC Volendam B1 3-0
12' 1-0 Tahith Chong
22' 2-0 Tarik Fagrach
50' 3-0 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl (67' Elmensdorp), Hempenius, Knoester, De Sterke; Smulder, Roffelsen, Anez (41' Sinteur); Fagrach, Robertha en Chong.

FEYENOORD B2 AAN KOP NA ZEGE OP FC UTRECHT B2
Feyenoord heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de landstitel door thuis met 4-2 te winnen van FC Utrecht B2. Door de zege gaan de Rotterdammers nu aan kop met 14 punten uit 7 duels. PSV en AZ volgen op één punt achterstand. 'Een belangrijke en zeker ook terechte overwinning', aldus trainer Marcel Koning.

Feyenoord had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, creëerde ook een aantal goede kansen, maar was slordig in de eindfase van aanvallen. Utrecht kreeg één mogelijkheid en die ging er na een kwartier spelen via een scrimmage voor het doel ook meteen in. De thuisploeg was echter niet uit het veld geslagen en kwam al gauw weer op gelijke hoogte via Mohamed Choukoud, na een aanval over rechts.

In de tweede helft was het wachten op een doelpunt van Feyenoord, dat het beste van het spel bleef houden en in balbezit geduldiger voetbalde dan voor rust. In de 62ste minuut was het Jordy Wehrmann die zijn ploeg op 2-1 zette. Niet veel maakte Cheick Touré er 3-1 van. Het werd nog even spannend toen de bezoekers vijf minuten voor tijd terugkwamen tot 3-2, maar Thijs de Roy van Zuydewijn maakte een minuut voor tijd in de omschakeling een eind aan alle Utrechtste illusies.

Feyenoord B2 - FC Utrecht B2 4-2
15' 0-1
21' 1-1 Mohamed Choukoud
62' 2-1 Jordy Wehrmann
68' 3-1 Cheick Touré
75' 3-2
79' 4-2 Thijs de Roy van Zuydewijn

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Van den Ende, Blesgraaf, Malacia; Van Mullem (50' Van der Pluijm), Wehrmann, Van Wetten; Touré (75' Bibuljica), Vente (72' Kubilinskas) en Choukoud (62' De Roy van Zuydewijn).

FEYENOORD C1 KOMT TEKORT IN MINI-KLASSIEKER
Feyenoord C1 vocht zaterdag voor wat het waard was op bezoek bij Ajax C1, maar zag zichzelf na 70 minuten spelen opnieuw met lege handen staan na een wedstrijd tegen de aartsrivaal. Deze keer werd het 2-1 voor Ajax. Aan het begin van het seizoen gingen de Amsterdammers er al met de Supercup vandoor ten koste van Feyenoord (4-0), in januari verloor de ploeg van trainer Jeffrey Oost thuis met 2-3. 'Vooral fysiek komen we dit seizoen tekort tegen Ajax', oordeelde Oost.

Feyenoord begon nog wel het sterkst aan de wedstrijd. Al in de derde minuut had Delpiero Reboe zijn ploeg op voorsprong kunnen brengen, maar de aanvaller mikte net voorlangs. Een kleine tien minuten later was het wel raak. Achraf el Bouchatoui verschalkte de doelman van Ajax met een heerlijke lob van 30 meter. 'Maar daarna nam Ajax het heft in handen', zo merkte Oost. 'Zij begonnen gemakkelijker de vrije man te vinden.'

Na een halfuur spelen maakte de thuisploeg gelijk, met dank aan een eigen doelpunt van Ben de Kubber. In de tweede helft instrueerde Oost zijn team één-op-één te gaan spelen om zo de tegenstander te dwingen de lange bal te hanteren. Ajax kwam daardoor wel minder aan voetballen toe, maar Feyenoord leed op zijn beurt te vaak onnodig balverlies op het middenveld. Van één zo'n moment van onachtzaamheid profiteerden de Amsterdammers in de 42ste minuut optimaal: 2-1.

El Bouchatoui kreeg kort daarna nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal trof de paal. Oost: 'De jongens hebben nog keihard geknokt voor die gelijkmaker, maar uiteindelijk kwamen we gewoon tekort tegen een fysiek sterker en goed voetballend Ajax.'

Ajax C1 - Feyenoord C1 2-1
12' 0-1 Achraf El Bouchatoui
30' 1-1 (eigen doelpunt)
42' 2-1

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, Huijgen, De Kubber (60' Aslan), Loshi; El Bouchatoui, Kokcu (14' Reemst), Heijberg (40' Van Ewijk); Reboe, Kalentjev (50' Smeulers) en Amadin.

FEYENOORD D1 HAALT UIT BIJ BRABANT UNITED D1
Feyenoord D1 heeft vrijdagavond flink uitgehaald door met liefst 1-5 te winnen op bezoek bij Brabant United D1. Door de zege blijft de ploeg van trainer Gaston Taument met nog vier duels te gaan in het spoor van Willem II, dat in de kampioenspoule aan kop gaat met 16 punten uit zeven wedstrijden. Feyenoord staat tweede met 11 punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld. 'Dit was een van onze beste wedstrijden van het seizoen, ik heb sommige momenten echt zitten genieten', jubelde Taument.

Feyenoord domineerde in het stadion van RKC van begin tot eind en pakte al na vijf minuten de leiding via een benutte strafschop van Aimé Omgba. Justin Papendrecht zette de Rotterdammers niet veel later op 0-2. 'Opbouwend van achteruit zag het er allemaal erg goed uit', aldus Taument. De thuisploeg deed voor rust nog wel iets terug door uit een penalty 1-2 te maken, maar na de pauze liep Feyenoord dankzij goals van Omgba, Twan van der Zeeuw en Tiago Cukur heel gemakkelijk uit naar 1-5.

Taument zag het met genoegen aan. 'Na de winterstop hebben we een reeks van wedstrijden gehad dat we in fases onrustig en slordig waren in balbezit. Soms speelden we voor rust ook heel goed, maar dan hielden we dat niveau niet vast. Tegen Brabant United zijn we twee helften lang blijven voetballen en daar ben ik dus hartstikke tevreden over.'

Brabant United D1 - Feyenoord D1 1-5
5' 0-1 Aimé Omgba (strafschop)
18' 0-2 Justin Papendrecht
21' 1-2 (strafschop)
37' 1-3 Aimé Omgba
44' 1-4 Twan van der Zeeuw
56' 1-5 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Bogarde, Valk (48' Tel), Esajas; Troost, Omgba, Zitman (45' Zitman); Kasius (48' Lopes Oliveira), Naujoks (48' Cukur) en Van der Zeeuw (45' Deurloo).