'Gio' doet populariteit Feyenoord op eilandengroep stijgen

'Gio' doet populariteit Feyenoord op eilandengroep stijgen

De aanstelling van Giovanni van Bronckhorst als nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord heeft de populariteit van de Rotterdammers onder de Molukse gemeenschap alleen maar vergroot. "Op de Molukken is iedereen enorm trots", zegt Bobby Petta, ex-Feyenoorder en ex-ploeggenoot van Van Bronckhorst tegen Voetbal International.

"Er zijn nu eenmaal heel weinig jongens met een Molukse achtergrond geslaagd als profvoetballer, laat staan dat ze trainer zijn geworden. Behalve Jos Luhukay (in februari ontslagen bij Hertha BSC, red.) kan ik niemand bedenken", aldus Petta, die verwacht dat de aandacht voor Feyenoord vanuit de eilandengroep zal toenemen.

"Ze zullen geen tweewekelijkse vliegreizen organiseren om Feyenoord te kunnen bezoeken. Zo breed hebben ze het niet. Maar Feyenoord zullen ze met nog meer belangstelling volgen. Want een Molukse jongen die het in De Kuip van F-pupil schopt tot hoofdtrainer; dat heeft zó veel impact. Zelfs onder de Ajax- en PSV-supporters op de Molukken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties