''We moeten het omdraaien: een speler geeft mij het vertrouwen''

''We moeten het omdraaien: een speler geeft mij het vertrouwen''

Anass Achahbar moest bij Feyenoord lang geduld hebben. Tegen FC Dordrecht was hij een week geleden al de aanvaller die de Rotterdammers over het dode punt hielp. Trainer Fred Rutten gaf de jonge aanvaller een basisplaats in de topper tegen PSV en met zijn twee doelpunten besliste hij het duel tegen de koploper. "Ik leef op dit moment op een wolk", zei Achahbar na afloop.

Achahbar was er na een uur verantwoordelijk voor dat de topper tussen Feyenoord en PSV alsnog op gang kwam. Met twee mooie doelpunten bracht hij de Rotterdammers in een ideale positie. "Ik heb hier lang op moeten wachten. Het vertrouwen van een trainer en teamgenoten is voor elke speler belangrijk. Je moet geduld hebben. Geduld loont altijd'', zei de man van de wedstrijd.

Zijn trainer Fred Rutten was heel blij met het optreden van de aanvaller. "We moeten het eens omdraaien. Een speler geeft mij het vertrouwen dat hij er staat als ik hem opstel. Chapeau voor hemzelf", deelde de vertrekkende trainer een pluim uit.

Plusje voor Feyenoord

Rutten was van mening dat Feyenoord verdiend gewonnen had. "Als je heel reëel bent en naar de kansenverhoudingen kijkt, moet je ons misschien een plusje geven", zei hij over de zege. "Voor de rust liepen we te snel uit de organisatie. Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. En dan maak je precies op het juiste moment twee geweldige goals.''

Volgens Rutten kwam het duel pas in de tweede helft los. "Er gebeurde ineens veel meer. We hebben gekozen PSV via de rechterkant te laten opbouwen. We hebben bewust Bruma vrijgelaten. Wij vinden hem de minste opbouwer. De linkerkant van PSV is levensgevaarlijk. Die strijdwijze is gelukt.''

Lees meer over
Anass Achahbar
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties