Rutten looft Achahbar en staat achter keuze voor Toornstra

Rutten looft Achahbar en staat achter keuze voor Toornstra

Fred Rutten koos er zondagmiddag voor om met Jens Toornstra aan de rechterkant te beginnen, maar pas na de wissel van Jean-Paul Boëtius kwam de wedstrijd echt tot ontbranding. Hoewel Anass Achahbar de gevierde man was, vond de trainer het een teamprestatie.

''Een overwinning waarbij het team enorm bereid was om arbeid te verrichten. En niet alleen voor jezelf, ook voor de ander'', typeerde Rutten het duel tegenover Fox Sports. ''Bij de kansenverhoudingen hadden we een klein plusje, maar anderzijds was de eerste helft echt aftasten. PSV is een geweldige ploeg. We wilden ze weinig ruimte geven en in de tweede helft pakte het beter uit.''

Dat kwam mede door de inbreng van Boëtius. ''Ik heb vertrouwen in Jens, maar hij mist even de fijne touch tussen de linies. Je hebt in wedstrijden ook schakelmomenten nodig, als ik hem op de bank zet kan ik dat niet meer'', staat Rutten nog steeds achter zijn keuze.

Rutten koos ervoor om Achahbar te laten beginnen en dat vertrouwen betaalde hij terug met twee fantastische goals. ''Je kan alleen maar zeggen: chapeau. Mitchell (Te Vrede, red.) is statischer dan Anass. De defensie van PSV heeft meer moeite met een niet-statische spits.''

Lees meer over
Anass Achahbar Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties