Jorien van den Herik: ''Directie en RvC moeten weg''

Jorien van den Herik: ''Directie en RvC moeten weg''

Jorien van den Herik vindt dat de beleidsbepalers van Feyenoord moeten opstappen, omdat ze het maar niet lukt om tot een goed plan voor een nieuw stadion te komen. Dat zegt de oud-voorzitter in een interview met NRC Handelsblad.

De Rotterdamse club is al tien jaar bezig met de nieuwe Kuip en ook het laatste renovatieplan van bouwbedrijf BAM werd vorige week afgeschoten. 'Ik ben een supporter die teleurgesteld vaststelt dat men niet uitblinkt in koersduidelijkheid', zegt Van den Herik, die van 1992 tot 2006 voorzitter was van Feyenoord.

'Ik lees alleen de trieste verwachting dat de aansluiting met Ajax en PSV nog jaren zal duren. Afgewisseld met af en toe zo'n tsjakka-kreetje dat bij de bouw van een stadion de spelerssalarissen verdubbeld gaan worden, zonder enige cijfermatige onderbouwing.' Van den Herik vindt dat niet alleen de directie van de profclub en het stadion moeten vertrekken. Ook de raden van commissarissen moeten het veld ruimen, stelt hij in de middagkrant.

Hij is voorstander van nieuwbouw, maar alleen is het een 'landmark' wordt, zoals het Opera House in Sydney. 'Ik vind ook dat de stad Rotterdam - dat zich terecht profileert als een van de grootste havens in de wereld en de grootste van Europa - een dergelijk stadion zou moeten realiseren.'

Lees meer over
Jorien van den Herik
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties