Rutten zag gedachte 'ach, dat komt wel goed' bij spelers

Fred Rutten heeft geen goed woord over voor de eerste helft van Feyenoord tegen FC Dordrecht. Een bezoek van de nummer drie van de eredivisie aan de hekkensluiter zou een formaliteit moeten zijn, maar de Rotterdammers hadden de grootst mogelijke moeite met de tegenstander.

''We speelden een heel moeizame eerste helft. Dat was echt heel matig. Ik had het gevoel dat ze dachten: ’Ach, dat komt wel goed’. Daar heb ik in de rust wat van gezegd”, zei de coach met gevoel voor understatement na afloop tegenover De Telegraaf.

In de tweede helft kreeg Feyenoord kans na kans, maar slechts één werd benut. ''We hadden we gewoon met een 2-6 overwinning kunnen vertrekken. We hebben zoveel kansen gecreëerd. Hadden de controle over de wedstrijd, maar Dordrecht kreeg na de gelijkmaker geloof in een goed resultaat. Daarna hebben we ons toch weer herpakt en een paar uitstekende aanvallen laten zien. Dankzij Anass grijpen we gelukkig toch nog de drie punten. En die waren voor ons, met het komende zware programma in het achterhoofd, heel belangrijk.''