De Telegraaf haalt uit: "Feyenoord in de maling genomen"

De Telegraaf haalt uit: "Feyenoord in de maling genomen"

Feyenoord-directeur Eric Gudde en stadiondirecteur Jan van Merwijk bleven weg toen de commissarissen Dick van Well en Rene van Ierschot verklaarden waarom De Kuip niet wordt verbouwd door BAM. Dat is een statement volgens De Telegraaf. Het directieduo kreeg veel kritiek te verwerken vanwege de mislukking, maar dat is volgens Valentijn Driessen niet terecht.

"Dat deze zomer niet wordt gebouwd is de schuld van Wim van Sluis, Hans Vervat, Jos van der Vegt en BAM," dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column. "De eerste drie moesten als verkenners een traject naar een nieuw onderkomen van Feyenoord uitstippelen. Het bouwbedrijf schreef in voor 200 miljoen euro, waarmee Feyenoord 40 jaar verder kon in De Kuip terwijl het spelersbudget zou verdubbelen van ruim twaalf naar 25 miljoen euro. "

"Feyenoord en stadion De Kuip zijn in de maling genomen door de rekenmeesters van stadionspecialist BAM, die geen 200 miljoen, maar 250 miljoen euro nodig bleken te hebben om aan Feyenoords eisen te voldoen. Voor iets meer dan 200 miljoen euro zou het spelersbudget bovendien slechts een fractie stijgen van twaalf naar vijftien miljoen euro. Met deze uitgeklede versie zou Feyenoord dus geen steek dichter bij PSV en Ajax komen."

"Zij hebben hun huiswerk verschrikkelijk slecht gedaan, anders had het trio BAM nooit kunnen aanwijzen voor renovatie. Ze hebben Feyenoords wensen volledig genegeerd. In hun tunnelvisie liepen Van Sluis, Vervat en Van der Vegt alleen maar achter hun vooringenomen standpunt aan: BAM moest het worden. Ze weigerden nieuwbouw door te rekenen en hielden Red de Kuip slechts een kansloze worst voor de neus om de tegenstanders van nieuwbouw te pleasen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties