Politie grijpt in: wraakactie Ajax-fans op Feyenoorders voorkomen

Politie grijpt in: wraakactie Ajax-fans op Feyenoorders voorkomen

Hooligans van Ajax wilden wraak nemen op aanhangers van Feyenoord voor de brand in het supportershome eind januari. Dat weet RTV Noord-Holland. De Amsterdamse politie heeft de wraakactie weten te voorkomen. Een woordvoerder van de politie heeft dat donderdag bevestigd tegenover de regio-omroep. De wraakactie had moeten plaatsvinden rond de uitwedstrijd van Feyenoord bij Heracles Almelo, op 14 februari.

In de nacht voor de wedstrijd zou een grote groep Ajax-supporters afreizen naar Almelo. Het zou bovendien gaan om een 'flink bewapende' groep. De politie is er echter in geslaagd een confrontatie te voorkomen.

RTV Noord-Holland meldt verder dat de politie rekening houdt mee twee scenario's. Of eigen fans hebben het supportershome in brand gestoken, of aanhangers van Feyenoord. Dit omdat de supporters al enige tijd een nieuw supportershome onder de Arena willen en omdat Feyenoord de aartsrivaal van Ajax is. Naast deze scenario's sluit de politie niet uit dat een andere supportersgroep verantwoordelijk is voor de brand.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties