Stel je vraag aan ontslagen voorzitter van Het Legioen

Stel je vraag aan ontslagen voorzitter van Het Legioen

Roeland van Meerveld is gisteren officieel ontslagen als voorzitter van Het Legioen. Van Meerveld is ontslagen omdat hij zich niet wilde onderwerpen aan de door Feyenoord opgelegde vorm van preventieve censuur; namelijk het verplicht moeten tekenen van een mediaprotocol.

Het protocol wat onder andere in zou houden dat al zijn berichten op social media eerst gecontroleerd zouden moeten worden door de bestuurders van Het Legioen. Van Meerveld was het zelf niet eens met de beslissing van Feyenoord en weigerde te tekenen, daardoor werd de voorzitter uit zijn bestuursfunctie ontslagen en noemde de hele situatie op Twitter al 'triest', mede omdat hij naar zijn mening tot dan toe nooit iets negatiefs heeft bericht over Feyenoord.

Van Meerveld heeft in de afgelopen maanden getracht de kloof tussen Feyenoord en de supporters van de Rotterdamse club te verkleinen. Ook is hij succesvol opgekomen voor diverse supporterszaken en heeft een substantiele bijdrage geleverd aan Het Legioen, waar hij door zijn mede Legioen-bestuursleden veelvuldig voor is gecomplimenteerd. "Ik zie het als mijn belangrijkste doel om de band tussen Feyenoord en haar supporters verder te versterken, zodat we hand in hand op weg kunnen naar een mooie toekomst," aldus de oud-voorzitter van Het Legioen bij zijn aanstelling.

Dat dit uiteindelijk niet gelukt is frustrerend voor Van Meerveld. In het kader van openheid en transparantie geeft de oud-voorzitter van Het Legioen eenmalig een uitgebreid interview aan de supporterswebsites FR12.nl en FRFC1908.nl. De leden kunnen vragen insturen via info@fr12.nl of in het reactie systeem hieronder. Waarna wij een selectie maken en deze door Van Meerveld laten beantwoorden.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties