Stadionplan was 15 miljoen euro te duur voor Feyenoord

Stadionplan was 15 miljoen euro te duur voor Feyenoord

De onderhandelingen over de verbouwing van De Kuip zijn stukgelopen op een bedrag van zo'n vijftien miljoen euro. Dat zegt René van Ierschot, president-commissaris van Stadion Feijenoord. "Het is misgegaan omdat we geen exploiteerbaar stadion kunnen bouwen voor een betaalbaar bedrag. Het verschil was een miljoen of vijftien op een bedrag van tussen de 206 en 220 miljoen euro", aldus Van Ierschot.

Na de jarenlange voorbereidingen en gesprekken met verschillende bouwpartners, lijkt het een klein bedrag om de onderhandelingen met BAM te staken. Van Ierschot: "Dat zou je zeggen, maar het oogmerk van de bouwplannen is om het spelersbudget van Feyenoord te verhogen. Dan is een een verschil van vijftien miljoen aanzienlijk."

Geen plan B

Hoe de toekomst er dan uitziet is ook voor de beleidsbepalers nog geheel onduidelijk. "Ik had graag gezegd wat we nu gaan doen, maar dat weet ik niet. We kunnen op dit moment niets uitsluiten."

"Wij hebben ons de afgelopen maanden vol ingezet om dit plan met BAM uit te werken en geen tijd besteed om een plan B te maken. Dat zullen we nu moeten doen. Er zullen nog wel een paar maanden overheen gaan tot het duidelijk is welke richting we uit willen."

Van Ierschot benadrukt wel dat het geen optie is om niets te doen. "Onze conclusie was een paar jaar geleden al dat we nog wel een aantal jaar zo door kunnen, maar dat er wel iets moet gebeuren om de begroting van Feyenoord op te schroeven."

De tegenslag van het afketsen van de deal met BAM levert het project een flinke vertraging op. In feite is de toekomst van De Kuip net zo onzeker als vijf jaar geleden, toen het besluit genomen werd om actie te ondernemen.

"Maar het zijn geen verloren jaren geweest, want we hebben een hoop extra kennis opgedaan. Maar een andere uitkomst was welkom geweest", aldus Van Ierschot.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties