Schotland in rep en roer door zingende Guidetti in interview

Schotland in rep en roer door zingende Guidetti in interview

John Guidetti is door een interview met RTV Rijnmond in de problemen gekomen in Schotland. De spits van Celtic zingt in de aftiteling van het interview een liedje wat de Celtic-fans voor hem zingen: “Oh John Guidetti, puts the ball in the net-y, he’s a super Swede and the huns are deid, walking in Guidetti wonderland.” In Schotland is ophef ontstaan over het gebruik van het woord ‘huns’.

De fans van Celtic noemen de fans van aartsrivaal Rangers FC ‘huns’, maar het woord wordt gezien als zeer beledigend. Een groep fans van Rangers heeft zelfs een verzoekschrift ingediend bij de Schotse premier om het woord helemaal te verbieden rond de voetballerij. Volgens de groep zet de term aan tot 'religieuze haat' en is het een 'denigrerende, sektarische term voor een protestant'.

Guidetti zegt na het zingen van het liedje nog dat het ‘een goed nummer’ is. Op de sociale media krijgt hij steun van zijn eigen fans. Guidetti werd gevraagd het nummer te zingen en hij lijkt zich niet bewust van de precieze inhoud." Vanavond in Sportclub Rijnmond, dat wordt uitgezonden om 17.29 uur en daarna ieder uur herhaald, een uitgebreid interview met de oud-Feyenoorder.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties