Feyenoord deelt eerste stadionverboden uit na Rome

Feyenoord deelt eerste stadionverboden uit na Rome

Een eerste groep Feyenoord-supporters heeft een stadionverbod gekregen voor De Kuip. Dat is gebeurd nadat justitie in Nederland de namen van vijftien Feyenoorders had doorgegeven. Justitie geeft de namen van degenen die zijn opgepakt door aan de KNVB en Feyenoord. Op een later tijdstip wordt voor iedereen afzonderlijk de lengte van het stadionverbod bepaald.

SV Rome binnen? Meld je bij De Feijenoorder! (DeFeijenoorder.nl)
Vooralsnog gaat het bij de stadionverboden om mensen die in Rome al direct werden opgepakt. Maar als het aan justitie ligt komen daar ook nog supporters bij die zullen worden aangehouden op basis van camerabeelden. De politie in Rotterdam is volop bezig met het bekijken van beelden die ze uit de Italiaanse hoofdstad heeft gekregen.

Minimaal vijf Feijenoorders die de avond voor de wedstrijd puur willekeurig zijn aangehouden op of rond het Campo de Fiori hebben nu van Feyenoord een brief ontvangen met de boodschap dat de club heeft besloten hen ‘met onmiddellijke ingang uit te sluiten van het bezoeken van zowel de thuis- als uitwedstrijden van Feyenoord’.

Kortom: schuldig tot het tegendeel bewezen. Haaks op de onschuldpresumptie die het Nederlandse strafrecht kent. Hoewel wij weten dat de nu opgelegde stadionverboden civielrechterlijk zijn en het civiele recht helaas niet dezelfde onschuldpresumptie kent, zijn wij zeer teleurgesteld in het op voorhand straffen van betrokkenen.

Wij roepen iedereen die naar aanleiding van AS Roma-uit een dergelijke brief ontvangt op zich te melden bij Vereeniging De Feijenoorder. Dan zullen wij de krachten bundelen en samen een vuist maken!

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties