Bijzondere onderscheiding voor Giovanni van Bronckhorst

Bijzondere onderscheiding voor Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst heeft woensdagmiddag de Paul Nijgh-Penning in ontvangst mogen nemen. De voormalig topvoetballer en huidig assistent-trainer van Feyenoord ontving deze onderscheiding uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb, als waardering voor zijn verdiensten voor zijn eigen stichting S.V. Gio. De Paul Nijgh-Penning geldt als een van de belangrijkste niet-gemeentelijke onderscheidingen op sociaal-cultureel gebied en wordt elke twee jaar uitgereikt aan personen die een belangrijke sociaal-culturele of maatschappelijke bijdrage hebben geleverd aan de stad Rotterdam.

Ontwikkeling van talent
Decor van de uitreiking van de penningen was de Burgerzaal in het stadhuis van Rotterdam, waar Van Bronckhorst samen met zijn vrouw Marieke en kinderen had plaatsgenomen op de eerste rij voor het podium. Vanaf die plek hoorde de oer-Feyenoorder en 106-voudig international hoe er vol lof werd gesproken over S.V. Gio, een naschools sport- en leertraject waarin kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool middels sportief onderwijs werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Zo noemde Deirdre Noten, bestuurslid van de Paul Nijgh-Penning, de stichting S.V. Gio een enorme meerwaarde voor de kinderen in Rotterdam. ‘Met Giovanni als rolmodel en zijn vrouw Marieke als stille kracht beschikt de stichting over een ijzersterk duo, dat zich met een geen woorden maar daden-mentaliteit belangeloos inzet voor de ontwikkeling van talent’, sprak ze. ‘Ik vind het bewonderenswaardig wat zij allemaal doen. Deze onderscheiding is een grote waardering voor hun werk.’

Toevoeging voor de samenleving
Ook burgemeester Aboutaleb sprak ten overstaan van alle aanwezigen zijn grote waardering uit voor de werkzaamheden die Giovanni en Marieke voor het project verrichten. ‘Hun inzet is een bijzondere toevoeging voor de samenleving. Een project als S.V. Gio vormt het ultieme bewijs dat het loont om te investeren in kinderen’, zei de Rotterdamse burgervader, die tenslotte ook de directie van Feyenoord complimenteerde. ‘Zij ondersteunen de stichting en bieden het via de club een mooi platform.’ Algemeen directeur Eric Gudde was samen met clubambassadeur Gerard Meijer en Ben Wijnstekers aanwezig in het stadhuis.

Mooie erkenning
De loftuitingen van Aboutaleb hadden voor Van Bronckhorst een bijzondere betekenis, zo vertelde hij na afloop van het officiële gedeelte. ‘Zijn woorden raakte me’, bekende de trotse oud-speler met de Paul Nijgh-Penning in zijn hand. ‘Dit is voor mij en het hele team achter S.V. Gio een heel mooie erkenning en een prachtige blijk van waardering. Tijdens mijn eigen carrière heb ik ervaren hoe belangrijk het is om te blijven leren. Daarom vinden we het belangrijk om met de stichting een bijdrage te leveren in de talentontwikkeling van kinderen. Elk jaar proberen we ons bereik uit te breiden, wat dat betreft is deze onderscheiding een mooie boost.’

Beeld: Feyenoord.nl

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties